Ποια είναι η νέα τάση στη διακόσμηση και γιατί πρέπει να βγάλεις τα ρούχα σου από την ντουλάπα;

Ίσως να έχεις προσέξει τον τελευταίο καιρό, κάνοντας μια βόλτα στο Instagram, πως πολύς κόσμος έχει αγαπήσει και υιοθετήσει τα έπιπλα “βιτρίνες”, που αφήνουν δηλαδή τα προσωπικά αντικείμενα να φαίνονται ή πολύ περισσότερο να γίνονται μέρος του interior συνόλου! Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά ανερχόμενα trends στη διακόσμηση και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα βλέπουμε αντίστοιχα έπιπλα να… κυριεύουν το interior design μας! Ίσως για αυτή την εξέλιξη να οφείλεται ο σύγχρονος τρόπος ζωής, που θέλει τα σπίτια μας να γίνονται μικρότερα (και τις καρδιές μας μεγαλύτερες :P), ένα ρεύμα ευρέως γνωστό ως small-living ή και compact design! Πώς, όμως, συνδέονται αυτά τα δύο;

Ζώντας κανείς σε ένα σπίτι με περιορισμένη έκταση, χρειάζεται λύσεις που να εξυπηρετούν την απουσία αποθηκευτικού χώρου αφενός και τη λειτουργικότητα αφετέρου. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, με το contemporary minimal design να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, το στυλ είναι μια αξία που κανείς δεν θέλει να παραβλέψει. Επομένως, είναι αναγκαίο να μπορούμε να ενσωματώσουμε στη stylish διακόσμησή μας τα… υπάρχοντά μας! Και σε αυτό ακριβώς το “κενό” αναδύθηκαν τα έπιπλα display, ή αλλιώς “βιτρίνες” ή “open” ή όπως αλλιώς θέλεις να τα χαρακτηρίσεις!

Κάπως έτσι, λοιπόν, αντί να “κρύβουμε” τα ρούχα, τα παπούτσια, τις τσάντες, τα καλλυντικά, τις σημειώσεις ή τα πιατικά μας σε μια οργανωμένη ντουλάπα ή ένα τακτοποιημένο συρτάρι, επιλέγουμε να “εκθέσουμε” όλα τα παραπάνω αντικείμενα σε έπιπλα-προθήκες, που λειτουργούν ως διακοσμητικές εγκαταστάσεις εντός του σαλονιού, του δωματίου, της τραπεζαρίας, της κουζίνας ή του μπάνιου! Με κάποιο τρόπο, δηλαδή, παρουσιάζουμε υπερήφανα στον κόσμο την περιουσία μας! Και αυτό είναι cool!

Ως μια νέα τάση, επομένως, που χρησιμοποιείται από εκείνους που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδείξουν το lifestyle τους σε όποιον επισκέπτεται το χώρο τους, αυτό το στυλ διακόσμησης αναμένεται να γίνει ένα από τα αγαπημένα μας! Εφοδιαζόμαστε, λοιπόν, από τώρα με κρεμαστές γκαρνταρόμπες, συρμάτινες παπουτσοθήκες και μινιμαλιστικά ράφια και ράγες και αφήνουμε το street style να γίνει μέρος της διακόσμησής μας! Και ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως τώρα μπορούμε να δείξουμε σε όλους τα αγαπημένα παπούτσια και statement pieces μας χωρίς… ίχνος συστολής!

Read More

And More