Πώς να χρησιμοποιήσεις τα ράφια για να προσθέσεις στιλ στο σπίτι σου

Οι τοίχοι του σπιτιού μας αποτελούν ένα υπέροχο σημείο για να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας και να εξελίξουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπορούμε να τους βάψουμε σε ενδιαφέροντα χρώματα, μπορούμε να κρεμάσουμε πάνω τους κάδρα, έργα τέχνης, καθρέφτες. Μπορούμε όμως να τους τοποθετήσουμε και ράφια, όπου θα βάλουμε τα βιβλία ή τα διακοσμητικά μας. Αυτά τα τελευταία είναι και το θέμα μας σήμερα, αφού η αγορά και οι τάσεις μας αφήνουν περιθώριο να πειραματιστούμε και να δημιουργήσουμε υπέροχες και διαφορετικές από τα κλασικά συνθέσεις.

Ράφια… macrame

Τα πάντα πλέον μπορούν να μετατραπούν σε macrame ή wall hanging και τα ράφια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν τη λίστα. Με λίγο σκοινί, λοιπόν, και έναν κρίκο για το κρέμασμα, τα ξύλινα ράφια γίνονται καινούρια!

 

Ράφια με δέρμα

Το δέρμα είναι ένα από τα υλικά που αγαπάει ο σκανδιναβικός σχεδιασμός και ταιριάζει άψογα στο minimal στιλ. Με δύο δερμάτινα λουριά, λοιπόν, κάθε απλό ξύλινο ράφι μπορεί να μετατραπεί σε statement piece στην διακόσμησή σου!

 

Ράφια Peg

Αν θέλεις να καλύψεις μια μεγαλύτερη επιφάνεια με ράφια, τότε ένας διάτρητος πίνακας peg board, είτε μεταλλικός, είτε ξύλινος, είναι η καλύτερη και πιο stylish λύση! Με τη βοήθεια από μερικές καβίλιες και γάντζους, θα έχεις μια minimal και cozy σύνθεση.

 

Ράφια in a circle

Τα ράφια-κουτιά είναι μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό είδαμε τόσο έντονα τα καφάσια να κρέμονται στους τοίχους. Τώρα, όμως, περνάμε σε ένα νέο, αλλά παρόμοιο είδος που είναι αυτό το στρογγυλό πλαίσιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται ράφια και όλα τα διακοσμητικά αντικείμενά μας.

 

Ράφια – κουτιά

Όπως είδες και παραπάνω είναι τάση και πλέον μεταλλάσσονται. Έτσι, τα κουτιά διαφόρων σχημάτων γίνονται το go to ράφι που έψαχνες!

 

Ράφια artwork

Αν, ωστόσο, έχεις ήδη ράφια και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μικρό update, τότε αυτή η λύση είναι η καλύτερη! Δημιούργησε ένα χρωματικό πλαίσιο στον τοίχο σου, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσεις τα ράφια και θα δημιουργήσεις μια “αρχιτεκτονική” γωνιά στον χώρο!

Read More

And More