Spring It On: Πέντε φρέσκες διακοσμητικές τάσεις που θα σε μεταφέρουν στην καρδιά της άνοιξης

Το ξέρω ότι μόλις βγήκες από ένα Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες, ξέρω επίσης πως το καλοριφέρ, το κλιματιστικό και το τζάκι ακόμα καίνε καθημερινά, αλλά ο Φεβρουάριος κοντεύει να τελειώσει (δύο και σήμερα) και αυτό σημαίνει πως -ημερολογιακά τουλάχιστον- είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην άνοιξη! Ποια άνοιξη; Αυτή τη γνωστή, με τις ανθισμένες αμυγδαλιές (εγώ πάντως βρήκα αρκετές εκεί έξω), τα δροσερά βραδάκια και την… ανοιγμένη διάθεση! Και αυτό σημαίνει με τη σειρά του πως μαζί με τη διάθεση θα χρειαστεί να ανανεώσεις και τη διακόσμησή σου σιγά-σιγά, για να υποδεχτείς με… ανοιχτές αγκάλες τον ανοιξιάτικο καιρό! Γι’ αυτό και οι πρώτες προβλέψεις για τις τάσεις που πρόκειται να δούμε από εδώ και πέρα να καταλαμβάνουν τα σπίτια μας μόλις κατέφθασαν! Είναι φρέσκες, “ζωηρές” και σίγουρα θα σε παρηγορήσουν τις επόμενες βροχερές νύχτες που ίσως συναντήσεις μπροστά σου!

Η αλήθεια είναι πως την άνοιξη τα πάντα είναι πιο ανάλαφρα, με περισσότερη ζωντάνια και πιο έντονη παρουσία! Αυτό ισχύει τόσο σε επίπεδο χρωματικών trends, όσο και στην ένταση των υφών και την επιλογή των υφασμάτων. Ένας συνδυασμός φυσικών υλών με φωτεινές πινελιές και παστέλ αποχρώσεις είναι και αυτός που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσει και την επόμενη σεζόν στο interior design, ενώ ταυτόχρονα θα δούμε και κάποιες κλασικές αξίες να παραμένουν αγέρωχες απέναντι στη διαχρονικότητά τους!

Για να μην σε αφήνω, όμως, σε αγωνία, παρακάτω μπορείς να δεις τις πέντε νέες διακοσμητικές τάσεις που θα φέρουν μαζί τους την αύρα της άνοιξης και θα ανανεώσουν το σπίτι σου!

Η απόχρωση της λεβάντας

Εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται πως αυτή η παλ απόχρωση του μοβ έχει αρχίσει να… στριφογυρίζει στο μυαλό των interior designers. Επομένως, δεν είναι παράξενο που μετά και την ανακήρυξη του Ultraviolet ως “χρώματος του 2018”, η λεβάντα άρχισε να παίζει ακόμη πιο κεντρικό ρόλο στις διακοσμητικές προτάσεις! Σε μια στροφή, λοιπόν, προς τη φύση και τα καλούδια της, η απόχρωση της αρωματικής λεβάντας έρχεται να “κατακτήσει” το design και να φέρει τη ήσυχη, αλλά συνάμα φρέσκια ανανέωση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη!

Οι πλεκτές υφές

Το macramé έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, όπως και η ψάθα, το μπαμπού, το rattan και γενικότερα οι πλέξεις φυσικών υλικών. Αν συνδυάσεις αυτή την πραγματικότητα με την… ολική επαναφορά των 70s στο interior design, τότε αντιλαμβάνεσαι πως οι πλεκτές υφές είναι μία από τις πιο in style επιλογές για την ερχόμενη άνοιξη! Από τα διακοσμητικά και αποθηκευτικά καλάθια, έως τα ψάθινα διακοσμητικά για τον τοίχο, τα βαμβακερά macramé, αλλά ακόμη και τα φωτιστικά από rattan, οι πλέξεις θα γίνουν το απόλυτο αντικείμενο του πόθου για κάθε stylish κορίτσι εκεί έξω!

Οι ιριδίζουσες επιφάνειες

Τα metallics είναι μία από τις πιο διαχρονικές και δυναμικές τάσεις τα τελευταία αρκετά χρόνια. Έπειτα, λοιπόν, από μια “στροφή” που πραγματοποιήθηκε σε πιο… προσγειωμένα μέταλλα, όπως ο χαλκός (copper), ο μπρούτζος (brass) και το rose gold, αλλά και στο ματ φινίρισμα που τα χαρακτηρίζει, η φετινή άνοιξη πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και φέρνει μια εντελώς alternative λάμψη στο interior design! Οι ιριδίζουσες επιφάνειες θα αρχίσουν να μας απασχολούν πολύ και θα τις συναντήσουμε τόσο σε υφάνσεις και γυάλινα διακοσμητικά, όσο και σε ολόκληρα φωτιστικά!

Τα υπερμεγέθη αφηρημένα patterns

Είτε πρόκειται για τα poster και την Τέχνη που κρεμάς στους τοίχους σου, είτε για τα prints που κοσμούν τα υφάσματα, τα χαλιά και τα έπιπλά σου, οι αφηρημένες μορφές με γεωμετρικές αναφορές και έντονες αποχρώσεις θα γίνουν το νέο αγαπημένο σου στοιχείο στη διακόσμηση!

Το κλασικό B&W

Η άνοιξη και κυρίως το καλοκαίρι αρέσκονται στις basic διχρωμίες του λευκού είτε με το μπλε, είτε με το μαύρο. Για αυτή την άνοιξη, λοιπόν, το ασπρόμαυρο look θα μεσουρανήσει στο interior, με αναφορές στο boho style και τις μαροκινές πλέξεις, που αναδεικνύουν την τάση των πολλαπλών υφών, ενώ δίνει έμφαση σε αυτό τον περισσότερο coastal χαρακτήρα της εποχής!

Read More

And More