Springing around: Έξι μεγάλες διακοσμητικές τάσεις για την φετινή άνοιξη

Λοιπόν, το δελτίου καιρού έχει προειδοποιήσει για επιστροφή της κακοκαιρίας ή μάλλον για μικρή… αναβολή της ανοιξιάτικης διάθεσης. Δεν θέλω, όμως, να κατσουφιάζεις! Ο Μάρτιος είναι εδώ, η άνοιξη έχει κάνει την εμφάνισή της και πλέον τίποτα δεν μας σταματά: θα τον κερδίσουμε τον ήλιο, σίγουρα, ναι! Γι’ αυτό και έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή να ενημερωθούμε γύρω από τις μεγάλες διακοσμητικές τάσεις της σεζόν, ώστε να φέρουμε την απαραίτητα ανανέωση στο σπίτι! Άλλωστε, όσο ο καιρός θα γίνεται καλύτερος, τόσο πιο έντονη θα είναι η ανάγκη μας για αλλαγή! Και επειδή η τελική ευθεία για το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη on track, σήμερα θα κάνουμε το fast forward για τα interior trends που θα δούμε σύντομα!

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και μάθε ποια είναι τα έξι μεγάλα trends της άνοιξης, αλλά και πώς θα τα εντάξεις στο interior design σου!

Τα κρόσσια

Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης και της ελαφρότητας. Γι’ αυτό και ένα αέρινο στοιχείο, όπως τα κρόσσια είναι ιδανικά αυτή την περίοδο! Η ιδιαίτερη ικανότητα που έχουν να δημιουργούν την ιδέα της υπόστασης, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν καθόλου όγκο και δεν καταλαμβάνουν εμβαδόν, κάνει τα κρόσσια ιδανική περίπτωση για αυτή την εποχή!

Τα γεωμετρικά patterns

Τα τελευταία χρόνια, η άνοιξη φέρνει μαζί της και το boho style στην διακόσμηση. Και ενώ μπορεί να είναι ιδανικός συνδυασμός σαγήνης και ελαφρότητας, ωστόσο το στοιχείο που θα ξεχωρίσει φέτος είναι τα γεωμετρικά prints στα υφάσματα, όπως τα μαξιλάρια και τα χαλιά, και όχι τα περισσότερο μαροκινά στοιχεία, όπως τα φανάρια και οι φούντες.

Η απόχρωση του πράσινου

Το πράσινο είναι πλέον ένα από τα κυρίαρχα χρώματα του interior design, ειδικά αν αναλογιστείς τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ειδικά, όμως, την άνοιξη, η απόχρωση που θα κυριαρχήσει είναι η ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, που συναντάται σε υδρόβια φυτά και βρύα. Επομένως, έχουμε πάλι άμεση σύνδεση με την φύση, αλλά και μια παλ και χαλαρωτική χρωματική επιλογή.

Τα murals στους τοίχους

Ανεξαρτήτως εποχής, η τέχνη πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στο σπίτι και την διακόσμηση. Έλα, όμως, που οι designers φέτος έχουν λίγο διαφορετικά σχέδια, αφού απαρνιούνται για λίγο τα κάδρα και προτείνουν τα χρωματικά murals στους τοίχους. Μπορεί να είναι μια ολοκληρωμένη τοιχογραφία (αν μπορούμε να την αποκτήσουμε) ή απλά ένας ιδιαίτερος χρωματισμός των τοίχων σε πολλαπλές αποχρώσεις.

Το Pampas grass

Η κοινή ονομασία του στο εξωτερικό είναι Pampas grass, αφού αυτή η πόα φύεται στα λιβάδια της Αργεντινής που ονομάζονται Πάμπες. Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε ως Γυνέριο ή Κορταδερία και μοιάζει με “διασταύρωση” πούπουλου και σταχυού. Είναι ένα από τα πιο in style φυτά τα τελευταία χρόνια και αυτή την άνοιξη θα είναι ξανά η στιγμή του!

Οι παστέλ αποχρώσεις

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι οι εποχές της ραστώνης, που θέλεις να χαλαρώσεις, να μην κάνεις τίποτα κουραστικό και να απολαύσεις τα αρώματα της φύσης και τον λαμπερό ήλιο. Και όλα αυτά γίνονται καλύτερα με τις παστέλ, χαλαρωτικές, ήπιες και άκρως φιλικές παστέλ αποχρώσεις!

Read More

And More