Summer color trends: Η καλοκαιρινή παλέτα για τους τοίχους του σπιτιού είναι εδώ για να σε… δροσίσει

Ξέρω τι κάνεις αυτή τη στιγμή! Είσαι όρθια στη μέση του σαλονιού σου και καθώς κοιτάζεις γύρω σου το σπίτι, τα χαλιά σου, τις κουρτίνες σου, το ύφασμα του καναπέ, τα διακοσμητικά σου, ένα ερώτημα “τριβελίζει” το μυαλό σου: “τι να κάνω για να αλλάξω αυτό το χειμωνιάτικο σπίτι;”. Κάνω λάθος; Με το που μπήκε η άνοιξη άρχισες να νιώθεις την ανάγκη για ανανέωση και τώρα, στην καρδιά της και ένα βήμα πριν το καλοκαίρι, η ανάγκη σου αυτή έχει αρχίσει να γίνεται επιτακτική! Και όσο και αν θεωρείς πως με μερικές μικροαλλαγές θα έχεις το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι, η αλήθεια είναι πως μόνο με μια μεγάλη και θαρραλέα αλλαγή θα καταφέρεις να φέρεις εντελώς διαφορετική ενέργεια στο χώρο. Και αυτή η αλλαγή δεν είναι άλλη από το χρώμα των τοίχων, που φαίνεται πως αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους στη λίστα των interior designers!

Και για να μην παρεξηγηθώ: φυσικά και αν “παίξεις” με τη χρωματική παλέτα των υφασμάτων, αν αφαιρέσεις μερικά “βαριά” διακοσμητικά και τα αντικαταστήσεις με κάτι πιο… summery ή γεμίσεις το σπίτι με λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου, σίγουρα θα ελαφρύνεις την ατμόσφαιρα! Αλλά αυτό που ίσως έχει μεγαλύτερη ανάγκη το σπίτι σου είναι ένα συνολικό φρεσκάρισμα που θα το δώσει εντελώς διαφορετικό look. Και επειδή εκεί έξω “κυκλοφορεί” πολύ το σκεπτικό πως τα σπίτια καλό είναι να βάφονται πριν τοποθετηθούν μέσα έπιπλα και διακοσμητικά, ας ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα τώρα πως αυτό είναι μια πολύ παρεξηγημένη ιδέα! Στην πραγματικότητα, για να γίνει η σωστή και ταιριαστή επιλογή των χρωμάτων που θα κοσμήσουν τους τοίχους σου θα πρέπει να έχεις ήδη εξοπλίσει το χώρο (όπως τώρα), ώστε να κινηθείς σε ανάλογες σχεδιαστικές γραμμές και να μην καταλήξεις με ένα εντελώς αταίριαστο interior! Έτσι, οι τοίχοι θα αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο που θα συνδυάσει και θα αναδείξει τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού και των επιλογών σου!

Και αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε τι ισχύει και τι όχι, ας περάσουμε στο προκείμενο! Τα color trends της νέας σεζόν είναι εδώ και είναι άκρως καλοκαιρινά! Άλλωστε, δεν περίμενες κάτι λιγότερο! Εννοείται πως σε αυτή τη φάση, το ένστικτό σου έχει χτυπήσει κόκκινο και διαβάζοντας αυτές τις γραμμές το μόνο που μπορείς (και θέλεις μάλλον) να σκεφτείς είναι η λέξη “λευκό”, αλλά γιατί να κινηθείς για άλλη μια φορά με τόση ασφάλεια; Αφού πλέον ξέρεις (ή αν δεν το γνωρίζεις, να το τονίσω!) ότι οι πιο επιτυχημένες διακοσμητικές παρεμβάσεις γίνονται όταν δείχνεις λίγο παραπάνω… θάρρος! Ναι, το λευκό είναι η διαχρονική τάση. Ναι, είναι πάντα η εύκολη λύση. Ναι, “φωτίζει” τους χώρους και διώχνει τη “φασαρία”, αλλά δεν είναι το μόνο χρώμα που υπάρχει εκεί έξω και οι interior designers του εξωτερικού ορκίζονται πως με τις νέες χρωματικές παλέτες που σου προτείνουν θα μείνεις όχι απλά ικανοποιημένη, αλλά θα ενθουσιαστείς!

Παρακάτω μπορείς να δεις τα ολοκαίνουρια color trends του καλοκαιριού και να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι ειδυλλιακές παραλίες και δροσερά cocktails!

Χακί, λαδί, και οι πενήντα αποχρώσεις του… militaire


Δεν χρειάζεται να φοβηθείς τίποτα σε αυτή την παλέτα! Τα χρώματα είναι γήινα, ουδέτερα και παλ. Ταιριάζουν εξαιρετικά με το φυσικό ξύλο, τις σκούρες αποχρώσεις που ίσως να έχεις ήδη στο σπίτι, ενώ αν ανήκεις στην περισσότερο happy κατηγορία και “παίζεις” με αποχρώσεις όπως το ροζ, το σομόν, η μέντα και το βεραμάν και πάλι έχεις βρει τον απόλυτο συνδυασμό!

Off white και grey tones


“Σπάσε” το λευκό που έχεις στο μυαλό σου με ελάχιστες παραλλαγές! Αυτό είναι για σένα, που φοβάσαι τις μεγάλες αλλαγές… Διότι, δεν χρειάζεται να απομακρυνθείς πολύ από την ασφάλεια του λευκού, αλλά απλά να γκριζάρεις ελαφρώς το αγαπημένο σου χρώμα.

Τα χρώματα του tropical ηλιοβασιλέματος


Λοιπόν, εδώ συγκαταλέγονται όλες οι φρέσκες και δροσερές αποχρώσεις που όλοι αγαπάμε! Ροζ, dusty pink, grey pink, tropical orange, terracota και yellow-ish ochre είναι μόνο μερικά από τα χρώματα που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει σαν να είσαι στην ακροθαλασσιά του Αυγούστου με μια Piña colada ανά χείρας (σχεδόν μυρίζω την καρύδα και μόνο που το σκέφτομαι)!

Η παλέτα των βασικών χρωμάτων


Κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο, μπλε και μοβ. Αυτά είναι τα πρωταρχικά χρώματα του φάσματος και αυτά είναι που θα κάνουν το σπίτι σου… καινούριο. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη αν διαλέξεις τις πιο έντονες εκδοχές τους, αλλά να “παίξεις” και πάλι λιγάκι με τις παραλλαγές τους, ώστε το αποτέλεσμα να είναι περισσότερο γήινο και “εύκολο” στο μάτι. Πάντως, η επιλογή του color-blocking δεν επιτρέπεται απλώς, αλλά επιβάλλεται!

Read More

And More