Τάση στη διακόσμηση: Η σύγχρονη κομψότητα του ροζ

Ροζ. Αγαπημένο. Τα στερεότυπα το θέλουν ένα καθαρά κοριτσίστικο χρώμα, σήμερα όμως θα ανακαλύψουμε τη σπιτική του κομψότητα. Όλα εξαρτώνται από τις αποχρώσεις, τους τόνους και τον τρόπο που θα το διαχειριστείς. Ένα “βρώμικο” ροζ για παράδειγμα χωράει παντού. Έχει φινέτσα, σύγχρονο στιλ και αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή. 

Το dirty pink ήρθε για να μείνει. Η ψυχρή του, αλλά και η θερμή του απόχρωση, αφού κέρδισε μια θέση στα υψηλότερα σκαλοπάτια της μόδας, περνάει και στη διακόσμηση “ντύνοντας” το σπίτι μας με την ήρεμη δύναμή του και τη elegant κομψότητά του. 

Μη το φοβηθείς. Απάλλαξέ το από την ρομαντική του ταυτότητα και χρησιμοποίησέ το ως ένα σύγχρονο χρώμα. “Ζευγαρώνει” υπέροχα με ροζ χρυσές ή χρυσές λεπτομέρειες. Με πράσινες, γκρι ή μαύρο. Το ζητούμενο είναι η αρμονία, οπότε αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τους τόνους και τις θερμότητες, ώστε να συνυπάρξουν σωστά. 

Αν ένα ροζ σαλόνι σου κάνει πολύ τολμηρό και “δύσκολο”, βάψε έναν τοίχο ή παίξε με τις λεπτομέρειες, με τα αξεσουάρ του σπιτιού. Φωτιστικά, καρέκλες, βάζα, γλάστρες, καδράκια.  

Κι αν το ροζ στην κρεβατοκάμαρα σου κάνει κλισέ και αυτονόητο, βάλε τη ροζ διακοσμητική πρόκληση στο γραφείο σου, στο μπάνιο σου, στην κουζίνα σου. Γιατί όχι; Το παν είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης και οι σωστές αναλογίες και ισορροπίες.

Οι ψυχρές ή οι παστέλ αποχρώσεις του είναι οι πιο ασφαλείς. Αν αγαπάς τους πειραματισμούς και τις εντάσεις, φυσικά και μπορείς να επιλέξεις κάτι πιο έντονο. Το “βρώμικο” ροζ πάντως, αν θέλεις τη γνώμη μας, είναι το πιο κομψό. 

 

Read More

And More