That’s (P)interesting: Τέσσερις huge τάσεις για το μπαλκόνι σου από το Pinterest Report!

Μπορεί μέχρι τώρα να αντιστάθηκες, αλλά από εδώ και πέρα θα είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς πως το καλοκαίρι έχει φτάσει και κυρίως έχει κάνει… την επέλασή του ο καύσωνας! Βλέπεις, οι θερμοκρασίες και ο καυτός ήλιος καθιστούν ανέφικτη την αδιαφορία προς τον ερχομό του καλοκαιριού! Γι’ αυτό και πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία, αν δεν έχεις φροντίσει να εφοδιαστείς με τα απαραίτητα props και δεν έχει διαμορφώσει ακόμα τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Ωστόσο, αν ανήκεις στη μερίδα του κοινού που από τα τέλη Απριλίου έχει σπεύσει να φτιάξει την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι του, τότε μπράβο σου! Αλλά αν θέλεις μερικές ακόμη ιδέες για να διανθίσεις την εξωτερική διακόσμησή σου, τότε ετοιμάσου για τις νέες μεγάλες τάσεις στο outdoor décor, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τις αναζητήσεις του κόσμου στο Pinterest!

Σε γενικές γραμμές, όπως είδαμε και εδώ, το μεγαλύτερο trend αυτή τη στιγμή είναι η αίσθηση οικειότητας και άνεσης που προσφέρει ένα σπίτι. Με λίγα λόγια, κάνε το μπαλκόνι σου το νέο σαλόνι σου! Δεύτερη τάση (σε σειρά κατάταξης) είναι το dining κάτω από τα αστέρια. Επομένως, αν δεν είναι σαλόνι, τότε θα είναι… τραπεζαρία! Τέλος, η άνεση και η βολικότητα είναι το παν, γι’ αυτό και πρέπει να φροντίσεις ο χώρος σου να είναι όσο πιο lounge γίνεται για τις καθημερινές ανάγκες σου!

Έχοντας, λοιπόν, αυτά τα βασικά στοιχεία στο μυαλό μας, πάμε να δούμε τι έχει να μας πει το Pinterest Report για τους εξωτερικούς χώρους!

Pin-Trend #1: Τα Water Bar είναι τα νέα… Bar Βar

Με έμφαση στο κίνημα του wellness και τη στροφή στο… μέσα μας, το interior (ή και exterior, στην προκειμένη περίπτωση) design δεν θα μπορούσε να μην υποκύψει στη συνεχώς αυξανόμενη τάση! Έτσι σε συνδυασμό με το χώρο εστίασης, στον οποίο πέφτει μεγάλο βάρος της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, δημιουργούμε γωνιές όπου μπορούμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ή να απολαύσουμε οι ίδιοι στη διάρκεια της ημέρας το δροσιστικό και τονωτικό νερό μας! Ευφάνταστα μπαρ-τρόλει, ράφια και side tables παίρνουν τη μορφή Water Bar για να μας ενυδατώσουν στη διάρκεια της ημέρας με στυλ και φινέτσα! Αύξηση +171% στις αναζητήσεις του Pinterest!

Pin-Trend #2: Οι κρεμαστοί γλόμποι είναι τα νέα… φαναράκια

Εφόσον η αίσθηση οικειότητας και η ατμοσφαιρικότητα είναι βασικά ζητούμενα στη διακόσμηση του μπαλκονιού και της βεράντας μας, ο φωτισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα μας προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα! Γι’ αυτό και τα κρεμαστά φωτάκια με λαμπάκια σε σχήμα γλόμπου είναι τα ιδανικά για τη δημιουργία του πιο “ζεστού” και φιλόξενου χώρου! Αύξηση +276% στις αναζητήσεις του Pinterest!

Pin-Trend #3: Το μπαλκόνι είναι το νέο… σαλόνι

Μπορεί να μην έχεις κήπο, αλλά να έχεις έναν ακάλυπτο χώρο στο διαμέρισμά σου. Ενδεχομένως να μην έχεις τεράστιο μπαλκόνι, αλλά έχεις έστω και ένα υποτυπώδες. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να δημιουργήσεις μια ιδιωτική βεράντα, ανεξάρτητα από το χώρο και το μέγεθός του! Χρησιμοποίησε πέργκολες, καλαμωτές, ίσως και πρόσθετο δάπεδο από χλωροτάπητα ή πάνελ ξύλου και στήσε το μικρό σπιτικό σας, ακόμη και σε ελάχιστα τετραγωνικά ή εκεί που νόμιζες ότι δεν έχεις προσωπικό χώρο! Εν ολίγοις, φτιάξε τη μικρή αυλή σου όπου το θελήσεις! Αύξηση +123% στις αναζητήσεις του Pinterest!

Pin-Trend #4: Τα κρεμαστά daybeds είναι οι νέες… αιώρες

Τα κρεμαστά καθίσματα, όπως οι υφασμάτινες αιώρες και οι μπαμπού πολυθρόνες είναι τα κατεξοχήν trademarks του καλοκαιρινού lounging! Πλέον, όμως, έρχονται να προσθέσουν στην οικογένειά τους και τα κρεμάμενα daybeds! Άλλωστε και τα φινετσάτα daybeds… εδάφους έχουν ήδη κερδίσει έδαφος στο χώρο του outdoor design και η αιωρούμενη εκδοχή τους φαίνεται πως είναι το νέο must have της σεζόν! Αύξηση +142% στις αναζητήσεις του Pinterest!

Read More

And More