To διαμέρισμα της Coco Chanel στο Παρίσι!

To διαμέρισμα όπου έμενε η Coco Chanel βρίσκεται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην οδό 31 Rue Cambon και είναι πραγματικά ένα μουσείο. Το διαμέρισμά της βρίσκεται στον 3ο όροφο καθώς στον 1ο είναι το κατάστημα Chanel.

Ας κάνουμε μια βόλτα στο χώρο που έζησε και δημιούργησε ένας πραγματικός θρύλος της μόδας, μια γυναίκα ασυμβίβαστη, απαιτητική που χάραξε το σημάδι της στην αισθητική για πάντα.


Εδώ γινόντουσαν τα fashion shows με τα ρούχα της και η ίδια καθόταν πάντα στον δεύτερο όροφο για να παρακολουθεί τα πάντα από τους καθρέφτες και ιδιαίτερα τις αντιδράσεις του κοινού.


Η Coco είχε πει: “Αγαπάω τα κινέζικα σχέδια από τότε που ήμουν 18 ετών… Όταν μπήκα πρώτη φορά σε ένα κινέζικο μαγαζί και είδα ένα Coromandel σχεδόν λιποθύμησα!”


Ο σουέντ καναπές προσδίδει την πολυτέλεια στον χώρο και τον σχεδίασε μόνη της για να είναι όσο αναπαυτικός θέλει. Ο πολυέλαιος που βλέπεις στο ταβάνι ήταν ένα έργο τέχνης κατά παραγγελία!


Στη συγκεκριμένη πολυθρόνα φωτογραφιζόταν συχνά η Coco Chanel. Η ίδια λάτρευε τα άνθη καμέλιας που έχει πίσω από την πολυθρόνα! Είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν της πια.


Εδώ είναι τα υψηλής ραπτικής δοκιμαστήρια κάτω από το διαμέρισμά της…


Όπως είπαμε, της άρεσαν πού τα κινέζικα στοιχεία τα οποία φρόντισε να χρησιμοποιήσει στο χώρο της. Τα άνθη καμέλιας, που χρησιμοποιούσε συχνά στα σχέδιά της γίνονται μέρος και του διαμερίσματός της.


Η Coco αγαπούσε ιδιαίτερα τα βιβλία…

Η τραπεζαρία! Επιβλητική, σε ανοιχτούς τόνους ξεχειλίζει από πολυτέλεια και παριζιάνικη αισθητική….

Read More

And More