Το Pinterest μίλησε: Αυτές είναι οι τάσεις που περιμένουμε να μας ξεσηκώσουν μέσα στον χειμώνα

Τα trend reports του Pinterest δεν εμφανίζονται όσο συχνά θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον καταφθάνουν τις πιο κατάλληλες στιγμές. Γι’ αυτό και στην αρχή της κάθε σεζόν βλέπουμε ποιες είναι οι προτιμήσεις των χρηστών της πλατφόρμας, βάσει των αναζητήσεων και των pins τους. Αυτή, λοιπόν, είναι μία τέτοια στιγμή, αφού για τον Νοέμβριο το Pinterest αποφάσισε να εκδώσει μία ακόμη “έκθεση” για τις μεγάλες τάσεις που αναμένεται να δούμε στην διακόσμηση μέσα στον χειμώνα που έρχεται. Και κάπως έτσι θα έχουμε από τώρα την πρώτη εικόνα για την χειμερινή ανανέωση του προσωπικού χώρου μας. Τι “βλέπουν”, λοιπόν, για τους επόμενους μήνες οι… ειδικοί του Pinterest, του πιο διαδεδομένου site έμπνευσης;

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και δες τι προβλέπεται ότι θα επιλέξεις για το εποχιακό décor σου από εδώ και πέρα!

Black IS the new black

Όσα χρώματα κι αν έρθουν στο προσκήνιο, όσες αποχρώσεις κι αν αλλάξουμε από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και από την άνοιξη στο φθινόπωρο, όσες τονικές διαβαθμίσεις κι αν μας “ανοίξουν” την όρεξη ανά διαστήματα, η αλήθεια είναι μία, οικουμενική και αξεπέραστη: το μαύρο θα είναι πάντα in, όσες αποχές κι αν αλλάξουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και για την φετινή σεζόν, το μαύρο θα επικρατήσει ανάμεσα στις κορυφαίες αποχρώσεις του χειμώνα.

Έντονες αποχρώσεις παντού

Μένοντας στο κεφάλαιο των χρωμάτων, όπως κάθε χειμερινή σεζόν, έτσι και φέτος, οι βαθιές και έντονες αποχρώσεις που προέρχονται από εκείνες των πολύτιμων λίθων θα είναι και πάλι in style. Μάλιστα, θα λειτουργήσουν ως ένα καλό υποκατάστατο των pastel και neutral χρωμάτων που έχουμε συνηθίσει από την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια στο design.

Layer, people!

Προσωπικά, περιμένω πώς και πώς τον χειμώνα για να έχω την δυνατότητα να απολαύσω το απόλυτο layering σε κάθε εκδοχή του, είτε πρόκειται για τα ρούχα, είτε για το σπίτι μου! Και αυτός ο χειμώνας είναι αφιερωμένος σε αυτή την τεράστια τάση! Πώς γίνεται; Διαφορετικές υφάνσεις η μία πάνω από την άλλη, είτε στα χαλιά και τις κουρτίνες, είτε στα ριχτάρια και τα μαξιλάρια ή ακόμη και στα πολλαπλά επίπεδα αντικειμένων, όπως μια στοίβα περιοδικών και στην κορυφή τους ένα διακοσμητικό αξεσουάρ. Τα πάντα μπορούν να αποκτήσουν layers!

Oversized τέχνη

Είναι μια τάση που έχει ξεκινήσει (χονδρικά) από το 2016, αλλά επανέρχεται σταθερά ανάμεσα στα μεγάλα trends κυρίως του χειμώνα! Δεν είναι άλλη από τα τεράστια κάδρα και posters ή τους καμβάδες που μπορείς να κρεμάσεις στους τοίχους του σπιτιού σου και να μετατρέψεις το interior design σου σε μια εναλλακτική… γκαλερί τέχνης!

Φυτά εσωτερικού χώρου

What else is new? Εντάξει, τα φυτά στα σπίτια μας είναι τάση, δεν είναι κάτι καινούριο, είναι όμως κάτι… επίμονο, αξιολάτρευτο και μοναδικό! Είναι το hype που κανείς μας δεν μπορεί να ξεπεράσει, είναι η φρεσκάδα, το χρώμα και η ενέργεια που κάθε εσωτερικός χώρος χρειάζεται και ο χειμώνας δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένος σε αυτό το τεράστιο φυσικό trend!

Ταπετσαρίες παντού, χωρίς ταμπού

Είναι άλλη μία τάση που έχει επιστρέψει δυναμικά τα τελευταία χρόνια και έχει πάρει διαστάσεις… μαζικής φρενίτιδας, χάρη στον stylish χαρακτήρα της. Ευτυχώς, έχει απογυμνωθεί από το kitsch παρελθόν της και έχει αποβάλλει την “Άρτα και τα Γιάννενα” που κάποτε έφερε επάνω της. Έτσι, η ταπετσαρία γίνεται ένα hip χαρακτηριστικό και πλέον πέρα από τους τοίχους επενδύει ντουλάπες, συρταριέρες και οτιδήποτε ξύλινο!

Read More

And More