Winter ’19 trends: Οι μεγαλύτερες τάσεις που θα δούμε μέσα στον ερχόμενο χειμώνα

Τάσεις υπάρχουν πολλές και συνεχώς αναδύονται καινούριες. Ανάλογα με την εκάστοτε εποχή, το σπίτι μπορεί να “ντυθεί” με εντελώς διαφορετικές ενδυμασίες και να προσαρμοστεί πλήρως στην περίοδο στην οποία αναφέρεται. Ο χειμώνας, λοιπόν, έρχεται με τα δικά του δυναμικά trends να μας “ξεσηκώσει” και να ανανεώσει τόσο στην αισθητική, όσο και την διάθεσή μας. Και ενώ ήδη έχουμε προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές κατά την διάρκεια του φθινοπώρου, ωστόσο τους επόμενους μήνες θα προετοιμαστούμε για την νέα χρονιά και την χειμερινή περίοδο 2019!

Γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις μια λεπτομερή λίστα με τις πιο εντυπωσιακές διακοσμητικές τάσεις του 2019! Πάρε χαρτί και μολύβι, ξεκινάμε!

Τα metallics

Εντάξει, δεν μιλάμε για μια ολοκαίνουρια τάση, ωστόσο τα metallics που μας απασχόλησαν πολύ είχαν πάρει μια περισσότερο millennial και girly αισθητική γραμμή, με έμφαση στο rose gold (ροζ χρυσός) και το copper (χαλκός). Την φετινή σεζόν, όμως, επανέρχονται οι περισσότερο “ενήλικες” αποχρώσεις στα μέταλλα, με το brass (μπρούτζος) να παίρνει την πρωτοκαθεδρία και να κατακτά τον κόσμο του interior design, ενώ ακολουθεί το μεταλλικό μαύρο με μεγάλη διαφορά.

Το μαύρο

Βρες μου έναν χειμώνα κατά τον οποίο το μαύρο δεν ήταν “it” και θα σου βγάλω… το καπέλο! Παραδοσιακά, το μαύρο είναι ένα χρώμα που πάει πακέτο με τις χειμερινές τάσεις, παρά τον ευέλικτο και ουδέτερο χαρακτήρα του που το κάνει πάντα κλασικό και in style! Δεν απορούμε, λοιπόν, που το βλέπουμε να λανσάρεται ξανά για τον φετινό χειμώνα, ωστόσο η διαφορά είναι ότι το εντοπίζουμε σε έπιπλα και πως συνδυάζεται με pastel και blush αποχρώσεις!

Το βελούδο

Ναι, αυτό το κομψό και αριστοκρατικό ύφασμα μπορεί επιτέλους να χαρεί όλα τα φώτα και τα βλέμματα που θα στραφούν πάνω του και να δείξει την πραγματική δύναμή του! Η διαδρομή του έως σήμερα έχει αλλάξει αρκετά τον τρόπο που το βελούδο έχει μπει στα σπίτια και τις ζωές μας, κάνοντας το αρχοντικό αυτό ύφασμα αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας, από την pop περίοδο στην οποία μεσουράνησε, μέχρι τώρα που καταφέρνει να τρυπώσει στη διακόσμησή μας για να προσθέσει comfort feels, αλλά και ασύγκριτο elegance!

Το sepia

Αν μόλις αναρωτήθηκες τι είναι sepia, τότε είσαι σε καλά χέρια, γιατί θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Είναι η καστανωπή απόχρωση που παρατηρείς στην φθινοπωρινή φύση, όπως τα πεσμένα φύλλα. Δεν είναι ακριβώς καφέ, μιας και περιέχει στο φάσμα του και μερικές διακριτικές πορφυρές νότες. Ανάλογα με τις διαβαθμίσεις της, η απόχρωση sepia μπορεί να κυμαίνεται από την pastel μόκα και το υποδειγματικό ταμπά έως το έντονο χρώμα της σκουριάς. Μάλιστα, επειδή ανήκει στην κατηγορία των neutral χρωμάτων, μπορεί να “σταθεί” με μεγάλη ευκολία πλάι σε μια μεγάλη γκάμα ουδέτερων αποχρώσεων, όπως το taupe, το γκρι, το μαύρο και το off-white, γεγονός που το κάνει ακόμη πιο γοητευτικό!

Τα κεραμικά

Άλλη μία τάση στην διακόσμηση τον τελευταίο καιρό είναι οι ανεπεξέργαστες επιφάνειες, οι ατελείς μορφές και φυσικά τα υλικά, όπως τα πετρώματα και τα πήλινα. Γι’ αυτό και τα κεραμικά στοιχεία κερδίζουν συνεχώς έδαφος, μιας και φέρνουν τον γήινο χαρακτήρα στο interior design και την λειτουργικότητα του σπιτιού. Σε πιο βαθιές αποχρώσεις και με περισσότερο εντυπωσιακό χαρακτήρα, οι κεραμικές λεπτομέρειες θα γίνουν οι αγαπημένες σου!

Τα pastels

Και ενώ μπορεί όλα να ξεκίνησαν με το millennial pink, τελικά όλες οι χρωματικές διαβαθμίσεις των παλ αποχρώσεων βρήκαν τρόπο να τρυπώσουν στα σπίτια μας και να παραμείνουν αλώβητες στο κατακλυσμιαίο πέρασμα των εκάστοτε τάσεων που κατά καιρούς ξεφυτρώνουν σαν αυτόνομα ζιζάνια! Κι αν υπάρχουν ακόμη οι “δύσπιστοι” που θεωρούν πως η διακόσμηση ενός χώρου με χρώματα όπως το ροζ της πούδρας, η μέντα, το βεραμάν ή η τερακότα θα καταλήξει σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα πολύ “παιδικό”, “κοριτσίστικο”, “ανώριμο” ή ακόμη και “ακατάλληλο για ενηλίκους”, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος! Διότι, όχι μόνο το ροζ μπορεί να είναι η “ενήλικη” επιλογή που θα απογειώσει το interior deisgn, αλλά πολύ περισσότερο είναι το στοιχείο που θα φέρει την απαραίτητη φρεσκάδα και ατμοσφαιρικότητα σε έναν χώρο!

Read More

And More