Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Αγόρασε έναν ανανά καλού-κακού! Μπορεί να σου χρησιμεύσει…

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καθιερωθεί ο ορισμός millenialism και κάτω από τη σκέπη του να τοποθετήσουμε καθετί υπάγεται στο στυλ των millenianls! Και μπορεί με το millenial pink να άνοιξε ένας διάλογος γύρω από όλα τα interior trends που εμπνέονται και εξυψώνονται από αυτή τη μεγάλη μερίδα του κοινού, αλλά σύντομα οι προτιμήσεις των millenials εξαπλώθηκαν σε κάθε τομέα του lifestyle, καθορίζοντας κατά κάποιο τρόπο τι θεωρείται “in” και τι “out”. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που το σημερινό μεγάλο christmas trend είναι μια τάση που μας έρχεται από τα… έγκατα του millenialism και προστάζει την ένταξη του ανανά στο χριστουγεννιάτικο deco! Μάλιστα, καλά διάβασες, τα κάλαντα φέτος θα τα πούμε πλάι σε ανανάδες και palm trees, ενώ ανα θέλουμε να μπούμε περισσότερο στο tropical christmas spirit, μπορούμε αντί για “Καλήν Εσπέραν Άρχοντες” να τραγουδάμε το… Mele kilikimaka, όπως συνηθίζουν στη Χαβάη!

Μπορεί ο ανανάς να ήταν και αυτή τη χρονιά το απόλυτο καλοκαιρινό trend στη διακόσμηση, μαζί με τους φοίνικες, τις καρύδες και τα φλαμίνγκο όπως πού καλά θυμάσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το γλυκό και εξωτικό φρούτο δεν είχε μεγαλύτερα σχέδια εξάπλωσης της δύναμής του! Και κάπως έτσι, μάλλον αποφάσισε να… κρασάρει και τα Χριστούγεννα, καταλαμβάνοντας το χώρο που του ανήκει και σε αυτές τις παραδοσιακά “χιονισμένες” γιορτές! Και θα αναρωτηθείς τώρα, πώς μπορεί ένα φρούτο να πάρει τη θέση ενός ολόκληρου δέντρου! Προφανώς και δεν χωράει πάνω του τις 183 μπάλες, τις πέντε σειρές από λαμπιόνια και τα 235 ξύλινα μπιχλιμπίδια που συνηθίζεις να τοποθετείς στο “Oh Christmas tree” σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ταιριάζει απόλυτα στο millenial minimal σαλόνι σου! Μερικά φωτάκια ή λίγες μπάλες αρκούν για να στολίσουν το μικρό ανανά σου! Αν, βέβαια, προτιμάς το δέντρο σου, τότε μπορείς να στολίσεις εκείνο με… ανανάδες! Γιατί τα πάντα έχουν να κάνουν με την εφευρετικότητα!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς η νέα pinapple χριστουγεννιάτικη τάση μπορεί να εισβάλει και στη δική σου διακόσμηση!

Αυτή είναι η απάντηση των millenials στο πατροπαράδοτο χριστουγεννιάτικο δέντρο: ροζ κλαδιά και φύλλωμα (γίνεται εύκολα με μπόλικο millenial pink σε σπρέι χρώμα) και στολίδια-ανανάδες (φτιαγμένα από κουκουνάρια και χαρτί).

Αν από την άλλη είσαι πιο παραδοσιακός τύπος και θέλεις να λες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, αυτή είναι η επιλογή σου, μια πιστή αναπαράσταση του ανανά: κίτρινο δέντρο (και πάλι το σπρέι κάνει την εμφάνισή του), μαύρη μποά σε διάταξη διχτυού και μαύρες φουντίτσες αντί για στολίδια και μπάλες! How cute!

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το απόλυτα contemporary chic αποτέλεσμα που θέλουμε: δύο αποχρώσεις φυσικού ανανά με λιγοστά μικροσκοπικά στολίδια στις κορυφές του. Λειτουργούν ως διακοσμητικά στο χώρο για να εντείνουν το xmas spirit, χωρίς να χάνουν το elegance που χρειάζεται ο χώρος σου!

Για εσένα που θέλεις μεν να εντάξεις το λατρεμένο σου ανανά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, αλλά δεν “θυσιάζεις” με τίποτα το δέντρο σου, αυτά τα λευκά στολίδια σε σχήμα ανανά είναι το απόλυτο αξεσουάρ για τις φετινές γιορτές. Και millenial και minimal και tropical!

Εάν το στυλ σου ανήκει στη girly chic πλευρά της ζωής και ο σκανδιναβισμός…. κυλά στο αίμα σου, τότε αυτά τα ξύλινα στολίδια σε σχήμα ανανά που έχουν διακοσμηθεί με colourful γεωμετρικά patterns είναι η απάντηση που έψαχνες!

Και η DIY εκδοχή του pineapple trend γίνεται εύκολα και γρήγορα με λίγο κίτρινο γκοφρέ χαρτί για το “σώμα” και πράσινο χαρτόνι για το “φύλλωμα”. Και θα έχεις έτοιμα τα στολίδια για το δέντρο σου σε χρόνο dt!

Και εδώ έχουμε την cool πλευρά της ζωής, πιθανότατα εμπνευσμένη από αγόρι, όπου το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά μπαλάκια και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Coolness overload or what?

Read More

And More