Hybrids: Η οικογένεια των “υβριδίων” του Tal Batit… μεγαλώνει με δύο νέες σειρές βάζων

Υπάρχει κάτι μοναδικό στον τρόπο που δημιουργεί τα γλυπτά του ο designer Tal Batit από το Τελ Αβίβ και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αισθητική ανωτερότητά του και την φαντασιακή αριστοτεχνία του! Βλέπεις, η συλλογή Hybrids του ομώνυμου και διάσημου studio που αποτελείται από γλυπτά βάζα και επιτραπέζια δοχεία έχει ήδη παρουσιαστεί εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ο σχεδιαστής φροντίζει να την ανανεώνει τακτικά με νέες, ενδιαφέρουσες προσθήκες! Έτσι, τώρα έχουμε δύο νέες σειρές που προσαρτώνται στα εμβληματικά Hybrids του Batit, οι οποίες ονομάστηκαν Minis και Mediums σε πλήρη αντιστοιχία με το πραγματικό μέγεθός τους!

Στόχος, αλλά και αποτέλεσμα της δουλειάς του Batit είναι να αντλεί έμπνευση από αρχετυπικές φόρμες και γραμμές και έπειτα να τις μετουσιώνει με σύγχρονο τρόπο και urban χρωματισμούς σε χρηστικά και διακοσμητικά δοχεία! Κάπως έτσι, τα βάζα που παρουσιάζουν οι νέες σειρές του designer προσομοιάζουν σε παιχνίδια με απλές μορφές και μια παιχνιδιάρικη διάθεση, στοιχεία που εμπνέονται από την ρωμαϊκή, την ελληνική και την ισραηλινή ιστορία! Έπειτα, τα σχέδια των αρχαίων βάζων διαμορφώνονται με τρόπο που δημιουργεί μια ενιαία αισθητική γραμμή, μέσω των αποχρώσεων και του κεντρικού μοτίβου.

Τα νέα βάζα της συλλογής Hybrids σχεδιάζονται μέσω 3D προγράμματος και έπειτα τα καλούπια τους δημιουργούνται μέσα από την διαδικασία του 3D printing. Η σειρά Minis περιλαμβάνει επτά νέα σχέδια, ενώ η σειρά Mediums αποτελείται από συνολικά έξι γλυπτά βάζα.

Read More

And More