Η νέα συλλογή επίπλων του Philippe Starck είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά από vegan ύφασμα

Εντάξει, ο οικολογικός σχεδιασμός είναι πλέον στο προσκήνιο και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του product, αλλά και του interior design. Πλέον, όμως, όλοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές και οργανισμοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τον βιγκανισμό, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τόσο το ενεργειακό αποτύπωμα των προϊόντων και των τεχνικών τους, όσο και να δημιουργήσουν items με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και μεγαλύτερη διάρκεια. Ανάμεσα σε αυτούς που ασπάζονται πλέον το vegan design είναι και ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής Philippe Starck, που δημιούργησε μια νέα συλλογή επίπλων που έχουν επενδυθεί αποκλειστικά από vegan ύφασμα. Η σειρά κυκλοφορεί σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία Cassina και ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με το λανσάρισμά της!

Το υλικό που χρησιμοποιεί ο Starck στην συλλογή των 16 νέων επίπλων του ονομάζεται Apple Ten Lork και σχεδιάστηκε από την επίσης ιταλική εταιρία Frumat, ενώ κυκλοφορεί σε τρεις αποχρώσεις: λευκό, πορτοκαλί και μαύρο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υλικό που προσομοιάζει στο δέρμα και προκύπτει από την ειδική επεξεργασία του πυρήνα και της φλούδας των μήλων. Με λίγα λόγια, μιλάμε για βιολογικά απόβλητα που μετατρέπονται σε νέο προϊόν! “Υπήρξε πάντα βαθιά ριζωμένη στην Cassina η ανάγκη για έρευνα και ανάπτυξη. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στην αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων που έχουμε διαθέσιμες στα χέρια μας” εξηγούν οι ιθύνοντες της εταιρίας, ενώ ο Starck επισημαίνει: “Ένας δερμάτινος καναπές είναι όμορφος και άνετος, αλλά γιατί να σταθούμε εκεί; Προσποιούμαστε ότι δεν ακούμε το ερώτημα, αλλά χρειάζεται πραγματικά να βρούμε άλλες λύσεις”.

Όσο για το λανσάρισμα της συλλογής, το showroom της Cassina στο Παρίσι έχει διαμορφωθεί με ανάλογο τρόπο, ώστε να διηγηθεί τρεις ιστορίες για τα μήλα και να συνοδεύσει έτσι τα έπιπλα του Starck. Έτσι, η μία ιστορία μιλά για τον Αδάμ και την Εύα, η δεύτερη αναφέρεται στην θεωρία της βαρύτητας του Newton, την οποία συνέλαβε όταν ένα μήλο έπεσε από το δέντρο στο κεφάλι του και η τρίτη είναι μια αναφορά στον διάσημο πίνακα του Βέλγου εικαστικού René Magritte που απεικονίζει έναν άνδρα και ένα τεράστιο πράσινο μήλο που αιωρείται μπροστά στο πρόσωπό του.

Read More

And More