Iconic summer: Αυτά είναι τα πιο εκλεπτυσμένα σπίτια που μπορείς να νοικιάσεις σε όλο τον κόσμο

Εσύ σε ποια κατηγορία ταξιδιώτη/τουρίστα/παραθεριστή/επισκέπτη ανήκεις; Είσαι από εκείνους που δεν τους απασχολεί καθόλου το μέρος που θα μείνουν ή από τους άλλους που θεωρούν πως το design του εκάστοτε χώρου είναι το Α και το Ω για μια αξέχαστη διαμονή; Σε όποια ομάδα και αν συγκαταλέγεσαι, πάντως, σημασία έχει το ταξίδι (sic)! Ωστόσο, μιας και ζούμε στην εποχή του Airbnb και της σχετικά “εκλεπτυσμένη” διαμονής και των προσεγμένων καταλυμάτων, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και την επική πλατφόρμα PlansMatter! Είναι κάτι σαν να λέμε “το Airbnb της αρχιτεκτονικής”! Μια συλλογή από υπερπολυτελείς βίλες, επαύλεις και lofts σε διάφορες μεριές του πλανήτη, όπου το interior design και η… υψηλή αρχιτεκτονική παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Διάσημοι σχεδιαστές, κορυφαίοι αρχιτέκτονες και έμπειροι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για τα αποστομωτικά αυτά σπίτια, που ο καθένας μπορεί να “κλείσει” ανά πάσα στιγμή για να βιώσει από κοντά πώς είναι να ζεις έστω και για μερικές ημέρες σε κάποιο σύγχρονο αρχιτεκτονικό “διαμάντι”!

Είτε πρόκειται για μονοκατοικίες στη μέση ενός δάσους στη Σκωτία, είτε για “αιωρούμενα” φουτουριστικά κτίρια στην Αυστραλία, ή για βιομηχανικά κτίσματα της Αυστρίας και urban διαμερίσματα στη Γερμανία, το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ένα: η ανώτερη αισθητική και ο σαγηνευτικός σχεδιασμός! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το μέρος που θέλεις να επισκεφτείς και να αγοράσεις τα εισιτήριά σου το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να βρεθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται στις πολυτελείς εγκαταστάσεις των πιο ιδιαίτερων, καινοτόμων και εντυπωσιακών σπιτιών του κόσμου! Άλλωστε, αυτό είναι ο σκοπός των δημιουργών του PlansMatter, των αρχιτεκτόνων Connie Lindor και Scott Muellner, οι οποίοι αποφάσισαν να “στήσουν” μια πλατφόρμα για όσους αγαπούν το design και εκτιμούν την εξαιρετική αρχιτεκτονική.

Και για να πάρεις μια ιδέα, σου μάζεψα μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια που μπορείς να βρεις στο PlansMatter! Δες παρακάτω πού θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες ονειρεμένες διακοπές σου!

 

BIRKEDAL στη Δανία

Αυτή η καμπυλωτή κατοικία βρίσκεται σε ένα λόφο στο νησί Μον της Δανίας και είναι ένα από τα πιο πρωτοποριακά σπίτια! Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jan Henrik Jansen, το “κυκλικό” κτίριο αποτελείται από αντίστοιχους κυκλικούς εσωτερικούς χώρους, που χαρακτηρίζονται από την πολυτέλεια και την εφευρετικότητα.

 

SHOBAC COTTAGES στον Καναδά

Αυτές οι εξοχικές κατοικίες που χτίστηκαν στα 400 ετών “χαλάσματα” ενός εγκαταλειμμένου χωριού, προσφέρουν πολυτέλεια με στυλ, άνεση και απίθανη θέα στον ωκεανό. Κατασκευασμένα με eco- friendly φιλοσοφία και υλικά, τα σπίτια αποτελούνται από χώρους loft αισθητικής με “ζεστές” λεπτομέρειες.

 

GUNFLINT LAKE CABIN στις Η.Π.Α.

Το εκπληκτικό αρχιτεκτονικό δείγμα που βρίσκεται στη λίμνη Gunflint της Μινεσότα χρησιμοποίησε ένα προϋπάρχον κτίσμα για να… ανεγερθεί! Με φυσικά υλικά και στιβαρή κατασκευή αυτός ο minimal χώρος δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει ανοιχτές εσωτερικές εκτάσεις και άνετη διαμονή, ενώ οι ευκαιρίες για εξωτερικές δραστηριότητες είναι αμέτρητες!

 

OFF-GRID itHOUSE στις Η.Π.Α.

Το “γυάλινο” σπίτι στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα πιο οικολογικά κτίρια της περιοχής. Κατασκευάστηκε από το γραφείο Taalman Architecture σε ειδικό χώρο και όχι στο σημείο που βρίσκεται, ώστε να μειωθούν τα απόβλητα και οι ρύποι, ενώ είναι ενεργειακά αυτόνομο και “πράσινο”. Με ανοιχτούς χώρους και γυάλινους τοίχους, αυτό το σπίτι μοιάζει να βγήκε από τα πιο τρελά όνειρά σου!

 

SADDLE PEAK HOUSE στις Η.Π.Α.

Στα βουνά της Santa Monica αυτή η μονοκατοικία προσφέρει ειδυλλιακή θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ βρίσκεται σε μία από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές της Καλιφόρνιας. Με σχεδιασμό που παραπέμπει σε modern living loft, αλλά και με έναν αποστομωτικό εξωτερικό χώρο, η μονοκατοικία στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια αξέχαστη διαμονή!

Read More

And More