Αυτή η συνεργασία έρχεται να “αναστατώσει” τη διακόσμησή σου

Μπορεί η σκανδιναβική αυτοκρατορία του επίπλου να “έχασε” μόλις τον εμβληματικό ιδρυτή της, ωστόσο οι εντυπωσιακές συνεργασίες της με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο του design συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας! Μετά την τεράστια επιτυχία της συλλογής YPPERLIG που δημιουργήθηκε με το design studio HAY, αλλά και τη σειρά καθισμάτων DELAKTIG που λανσάρει με τον κορυφαίο σχεδιαστή Tom Dixon, η IKEA αποφάσισε να “ταράξει” τα νερά για τα καλά! Αυτή τη φορά, ο σχεδιαστικός κολοσσός ανακοίνωσε πως ενώνει τις δυνάμεις του με μία από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες της μόδας, που έχει συνδεθεί με τον extravagant κόσμο του lifestyle και του ακτιβισμού! Η Bea Åkerlund, η “fashion activist” όπως αποκαλείται έρχεται να “ξεσηκώσει” το μινιμαλισμό της IKEA και να της φέρει αέρα… Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων που συναντά τον Marilyn Manson! Έχοντας στο ενεργητικό της συνεργασίες με μερικές από τις πιο iconic μορφές της μουσικής βιομηχανίας, όπως η Madonna, η Lady Gaga, η Beyonce και η Rihanna, σίγουρα αντιλαμβάνεσαι πως η συλλογή OMEDELBAR που επιμελήθηκε για χάρη της IKEA δεν θα θυμίζει τίποτα από όσα έχεις δει μέχρι τώρα!

Με moto το “B. WHO YOU ARE”, η Åkerlund αποφάσισε να δώσει στις δημιουργίες της μια goth προσωπικότητα, που την ίδια στιγμή διακατέχεται από την glam αισθητική του παλιού Hollywood! “Το ‘B. WHO YOU ARE’ αφορά εσένα και τον τρόπο που αγκαλιάζεις τον εαυτό σου, ανεξάρτητα από όσα σκέφτεται ο κόσμος. Αφορά τη μοναδικότητα και τη δημιουργικότητα -δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της OMEDELBAR” εξηγεί η σχεδιάστρια. Το αποτέλεσμα είναι ένα “υβρίδιο” του μυστήριου κόσμου των ονείρων και της διαχρονικής κομψότητας.

Η συλλογή OMEDELBAR αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, αλλά παρακάτω μπορείς να δεις πώς διαμορφώνεται η αισθητική της!

https://www.youtube.com/watch?v=dV7AEJ_5EQg

Read More

And More