Innovation by Nature: Αυτά τα δοχεία μελιού αντλούν έμπνευση από την Οδύσσεια του Διαστήματος!

Με άμεσες αναφορές και τεράστια επιρροή από την αριστουργηματική Οδύσσεια του Διαστήματος (2001: A Space Odyssey) του Stanley Kubrick, το δημιουργικό studio Culdesac Custom από την Βαλένθια ανέλαβε να σχεδιάσει το νέο project της εταιρίας Honeygreen+. To project που ακούει στο όνομα Innovation by Nature αποτελείται από δύο μέρη: μια σειρά από δοχεία για την συσκευασία μελιού, καθώς και πελώρια κουτιά μεταφοράς τους που φέρνουν στο μυαλό τις διαστημικές κάψουλες!

Τα διάφανα δοχεία, που έχουν σχεδιαστεί σαν συμπαγείς όγκοι, δίνουν έμφαση στην υφή, το χρώμα και την πυκνότητα του μελιού που περιέχουν, ενώ το αεροστεγές κλείσιμό τους επιτυγχάνεται μέσω διπλού μηχανισμού που εντείνει την έννοια του ταξιδιού… στο διάστημα. Μάλιστα, κάθε δοχείο περιέχει προϊόν μόνο στο 90% της χωρητικότητάς του, ώστε να δημιουργείται μία εσωτερική κυψέλη αέρα, που μέσω της κίνησής της διαφαίνονται οι ιδιότητες του κάθε μελιού.

Όσο για τα ύψους δύο μέτρων κουτιά μεταφοράς, η ιδέα που κρύβεται πίσω από την δημιουργία τους βασίζεται στην αποστολή αντικειμένων στο διάστημα! Έτσι, η αισθητική τους αντλεί έμπνευση από τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές.

Read More

And More