Κι όμως, το χρώμα του δωματίου επηρεάζει τη διάθεση και τη ψυχολογία σου!

Ήρθε η στιγμή να επιλέξεις το χρώμα του δωματίου και φυσικά, το προσωπικό σου γούστο είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στην τελική σου απόφαση. Γνωρίζεις όμως, ότι το χρώμα που θα επιλέξεις θα παίξει σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα και στην ψυχολογία σου; Σύμφωνα με τις θεωρίες της ψυχολογίας, κάθε χρώμα, έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορεί να προκαλέσουν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα… Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε πως τα χρώματα επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Το κόκκινο είναι ένα από τα βασικά χρώματα του Φενγκ-Σούι, εκτός από χρώμα του πάθους, θεωρείται το πιο τυχερό και αισιόδοξο χρώμα της λίστας. Είναι παρήγορο χρώμα για τους ανθρώπους και τους γεμίζει με ελπίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα δωμάτιο ως μια ιδιαίτερη πινελιά, αλλά καλό θα ήταν να μην υπάρχει σε όλους τους τοίχους για να αποφύγεις την υπερβολική ένταση.

Το κίτρινο «ανυψώνει» το σπίτι μας όπως ανατέλλει ο ήλιος κάθε πρωί σύμφωνα με την Κινέζικη κουλτούρα. Δοκίμασε λοιπόν, κάποιες έντονες κίτρινες λεπτομέρειες σε σημεία του σπιτιού σου και θα νιώσεις αμέσως την αλλαγή στη ψυχολογία σου. Το κίτρινο προωθεί τη συγκέντρωση του βλέμματος και προκαλεί χαρούμενα συναισθήματα. Προσοχή όμως, μία πολύ μεγάλη ή φωτεινή δόση του κίτρινου υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει δυσαρέσκεια.

Το χρώμα της ανανέωσης, της ενέργειας και της φύσης. Ένα γαλήνιο και χαλαρωτικό χρώμα, το πράσινο είναι ιδανικό για ένα μαθησιακό περιβάλλον. Προωθεί την ηρεμία της σκέψης και της συγκέντρωσης. Ιδανική επιλογή στην κρεβατοκάμαρα για τους τολμηρούς είναι το πετρόλ, ενώ για τους πιο κλασσικούς το φιστικί ή το πράσινο της ελιάς. Σε κάθε περίπτωση το πράσινο είναι το χρώμα που βοηθάει στον ύπνο και στην ισορροπία.

Oι πράσινες αποχρώσεις θεωρούνται από τα must χρώματα στη διακόσμηση.

 

Tο μπλε της θάλασσας, το χρώμα του βάθους και της σταθερότητας, είναι ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το βαθύ μπλε για το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο ενώ ένα ήρεμο και απαλό μπλε (γαλάζιο) για χώρους γραφείου.

Είναι ένα κομψό χρώμα καθώς προσφέρει και μία μοντέρνα αισθητική. Οι σκούρες αποχρώσεις αυξάνουν την παραγωγικότητα, όμως μειώνουν την όρεξη πράγμα που το κάνει ιδανικό χρώμα για την κουζίνα σας!

Η ενέργεια και το πάθος του κόκκινου, η χαρά και η ζωντάνια του κίτρινου δημιουργούν το πορτοκαλί. Ένα ζεστό χρώμα που αναζωογονεί, ενθουσιάζει, και ενθαρρύνει! Ιδανική επιλογή για παιδικό δωμάτιο ή γραφείο καθώς βοηθά στην εγκεφαλική δραστηριότητα.

Για τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας, χρησιμοποίησε ένα πιο σκοτεινό πορτοκαλί ή αντίθετα ένα λαμπερό, εάν θέλεις να τιμήσεις τις σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση.

Η σταθερότητα του μπλε και η αισιοδοξία του κόκκινου συμβολίζουν τη δύναμη και την ικανότητα. Το μωβ, όσο πιο ανοιχτό τόσο πιο κατάλληλο για το γραφείο, καθώς προάγει την χαλάρωση. Από την άλλη όσο πιο σκούρο τόσο πιο ιδανικό για δημιουργικούς χώρους.

Επιπλέον, το μωβ μπορεί να προκαλέσει μία πολυτελή αίσθηση στο χώρο.

Επειδή όμως σημασία δεν έχει μόνο η ψυχολογία και η διάθεση, αλλά πρωτίστως η υγεία και η ποιότητα επίλεξε τα πιστοποιημένα οικολογικά και άοσμα χρώματα της Vechro και κοιμήσου χωρίς μυρωδιές ακόμα και από το πρώτο βράδυ. Μπες και ενημερώσου-ανακάλυψε και δημιούργησε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα Vechro.gr και εμπνεύσου στο my Vechro βλέποντας τους συνδυασμούς που σκέφτηκες εφαρμοσμένους σε χώρους.