Κρεβατοκάμαρα: Τα διακοσμητικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα αγαπημένα μας δωμάτια στο σπίτι. Πρέπει συνεπώς να ανταποκρίνεται απόλυτα στα γούστα μας. Αυτονόητο. Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει, είναι να μας ηρεμεί, μιας και εκεί είναι που θα κοιμηθούμε. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες που στόχο έχουν τη ψυχική μας γαλήνη, τη χαλάρωσή μας και όχι το αντίθετο.

Ας δούμε λοιπόν μερικά λάθη που μπορεί να σαμποτάρουν την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας και κατά συνέπεια τα όνειρά μας 😉

 

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ
Τα έντονα χρώματα είναι ξεκάθαρα λάθος. Το συγκεκριμένο δωμάτιο απαιτεί χρωματισμούς που θα μας χαλαρώσουν, που θα μας ηρεμήσουν. Άρα, ξέχνα το κόκκινο, πορτοκαλί και το φούξια. Θα σε τσιτώσουν. Προτίμησε παστέλ αποχρώσεις, απαλές, γλυκές ή γήινες. Δεν θα σε κουράσουν, είναι διαχρονικές (ειδικά οι γήινες), άρα πάντα στη μόδα, οπότε γλιτώνεις και τα χρήματα της ανακαίνισης 😉 και κοιμάσαι ήσυχη!

 

Η ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ
Η ακαταστασία προκαλεί ψυχική αναταραχή. Ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις τι σου φταίει, αυτό είναι που σου φταίει. Τακτοποιημένο δωμάτιο σημαίνει και ψυχική τάξη, ηρεμία. Οπότε, διώξε τα περιττά, απαλλάξου από ότι δεν χρειάζεσαι, μην “μπουκώνεις” ιδιαίτερα το χώρο, επίτρεψέ του να αναπνέει. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία. Απόφυγε τα ογκώδη έπιπλα που σου προκαλούν ένα άγχος. Στην κρεβατοκάμαρα τα μεγέθη πρέπει να είναι ζυγισμένα, τα πράγματα τακτοποιημένα και ο χώρος καθαρός.

 

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Είναι κάτι που η αλήθεια είναι δεν του δίνουμε και μεγάλη σημασία. Κι όμως, από το φωτισμό εξαρτάται η ατμόσφαιρα, η ηρεμία, η ανάλογη διάθεση που πρέπει κανείς να έχει όταν πηγαίνει για ύπνο. Απόφυγε την ψυχρή απόχρωση, προτίμησε την πιο ζεστή.
Διάλεξε με προσοχή το κεντρικό φωτιστικό: να είναι κάτι που σου αρέσει και σου φτιάχνει τη διάθεση. Μην ξεχάσεις τα φωτιστικά για το διάβασμα, στις δύο πλευρές του κρεβατιού. Πειραματίσου. Τα φωτιστικά είναι ένα διακοσμητικό “όπλο” που θα σε βοηθήσει να δώσεις προσωπικότητα στο χώρο.

 

ΜΑΞΙΛΑΡΟΠΟΛΕΜΟΣ
Τι τα θέλεις τόσα μαξιλάρια; Πάντα αναρωτιόμουνα κάθε φορά που έβλεπα άπειρα μαξιλάρια πάνω σε κρεβάτια και αυτή την αμήχανη και βαρετή καθημερινή διαδικασία, βάλε βγάλε. Νομίζω τέσσερα μαξιλάρια είναι υπέρ αρκετά. Τα υπόλοιπα είναι μια διακοσμητική υπερβολή άνευ λόγου και ουσίας.

 

ΜΕ ΤΙ ΣΚΕΠΑΖΕΣΑΙ;
Τα σεντόνια σου, τα παπλώματά σου, οι κουβέρτες σου πρέπει να έχουν δύο βασικά συστατικά: πρώτον, να σε εκφράζουν, να σου αρέσουν, να μην διαταράσσουν το εσωτερικό σου γίγνεσθαι και δεύτερον, να είναι φτιαγμένα από καλά, ποιοτικά υλικά. Είναι μια επένδυση που πρέπει να κάνεις. Καλύτερα λιγότερα και καλής ποιότητας, παρά πολλά και φτιαγμένα από κακά υλικά. Για τον ύπνο σου πρόκειται, για το χρόνο σου, για την ξεκούρασή σου. Πρέπει να γίνεται σε υλικά αισθητικής και ποιότητας.

 

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ;
Καλός ο μινιμαλισμός αρκεί να μην είναι εις βάρος της χρηστικότητας. Με λίγα λόγια, αν δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, που θα μπούνε τα διάφορα; Θα φαίνονται, θα δημιουργούν μια αταξία, μια ακαταστασία και ένα χάος μέσα σου και έξω σου. Λάθος.

 

Read More

And More