AFM Interior: Αυτό το εκπληκτικό διαμέρισμα στο Κίεβο είναι το όνειρο… όλων μας!

Στον 28ο όροφο ενός νεόκτιστου κτιρίου στο κέντρο του Κιέβου στην Ουκρανία απλώνεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα του contemporary design! Το AFM Interior είναι η πολυτελής κατοικία που σχεδιάστηκε από την designer Olha Wood, μετατρέποντας ένα βιομηχανικό διαμέρισμα, που βασίζει τη δομή του στο μπρουταλιστικό τσιμέντο, σε “ναό” της σύγχρονης διακόσμησης με την πολυχρωμία να είναι σε πρώτο πλάνο και τις φυσικές προεκτάσεις του ξύλου να αποτελούν βασικό σημείο αναφοράς! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εμπνευσμένη σχεδιάστρια αποφάσισε να ενσωματώσει στο εσωτερικό του σπιτιού έναν… κήπο, που ολοκληρώνει την αποστομωτική θέα από τις πελώριες τζαμαρίες! Και όλα τα παραπάνω, ενώ δεν επενέβη καθόλου στην αρχική κατασκευή του χώρου!

Οι αρχικές συζητήσεις της δημιουργού με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού ήταν να υπάρχουν τα εξής στοιχεία: χρώμα, “πράσινο”, χώρος για φιλοξενούμενους, αλλά και για την εξάσκηση yoga. Και θα έλεγε κανείς πως η Wood υπερέβαλε εαυτόν με το τελικό αποτέλεσμα που παρέδωσε! Το διαμέρισμα, που ως έκταση προορίζεται για ένα άτομο, διαμορφώθηκε ώστε να είναι άνετο και ευρύχωρο για την ένοικό του, χωρίς να “θυσιάσει” πολύτιμο χώρο για τη δημιουργία επιπλέον υπνοδωματίων και χώρων υποδοχής. Με αυτό τον τρόπο, εκμεταλλεύτηκε την έκταση και το ύψος του διαμερίσματος για να δώσει έμφαση στις ψηλές και πλατιές τζαμαρίες, οι οποίες αφήνουν το φυσικό φως να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο interior design!

Στο κεντρικό σαλόνι και την open plan κουζίνα του σπιτιού, το ξύλο κερασιάς επενδύει τους τοίχους και τα πατώματα, αφήνοντας διάχυτη αίσθηση “ζεστασιάς” και άνεσης, ενώ το millenial pink που αγκαλιάζει το stylish καναπέ και οι pop culture αναφορές στα υπόλοιπα έπιπλα συμπληρώνουν την contemporary αισθητική. Μπροστά από το σαλόνι και πριν τους γυάλινους “τοίχους” που αφήνουν το βλέμμα να… ταξιδέψει πάνω από την πόλη, τοποθετήθηκε ο εσωτερικός κήπος, ο οποίος καλλιεργήθηκε με ανθεκτικά και tropical παχύφυτα (ριψαλίδα), δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για να επεξεργαστεί η ένοικος!

Έπειτα, οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού διαμορφώθηκαν ως ένα ιδιωτικό “καταφύγιο” για την ιδιοκτήτρια, αφού το υπνοδωμάτιο διαθέτει δικό του σαλόνι και en suite master μπάνιο, ενώ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη “διάφανη” oversized γκαρνταρόμπα. Το ξύλο κερασιάς κυριαρχεί και σε αυτόν τον cozy χώρο, ενώ το γήινο interior ταιριάζει άψογα με τις παστέλ και chic χρωματικές πινελιές που έχουν χρησιμοποιηθεί σε καίρια σημεία. Όσο για την γκαρνταρόμπα, είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από τζαμαρίες, δημιουργώντας προθήκες για τα ρούχα, τις τσάντες και τα αξεσουάρ.

Τέλος, το υπερμέγεθες προσωπικό μπάνιο της ενοίκου διαθέτει έναν urban και ταυτόχρονα κομψό χαρακτήρα, ακριβώς όπως και το μπάνιο των επισκεπτών. Το διαμέρισμα ολοκληρώνεται με το εντυπωσιακό χωλ που ενώνει όλους τους χώρους μεταξύ τους και συνδυάζει όλα τα στοιχεία του συνολικού design: ξύλο, βιομηχανικό μπετόν, σύγχρονο στυλ και millenial pink!

Read More

And More