Out of the Blue: Αυτή η κατοικία στις Μπαχάμες “απογειώνει” τη νησιωτική αισθητική

Out of the Blue: Αυτή η κατοικία στις Μπαχάμες “απογειώνει” τη νησιωτική αισθητική | tlife.gr

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να είναι η ζωή στο νησί, να σε ενημερώσω πως… the living is easy! Ειδικά το καλοκαίρι! Και αν έχεις αμφιβολίες για την αξιοπιστία της απάντησής μου, τότε μπορώ να σου δώσω ένα παραπάνω κίνητρο να με εμπιστευτείς: αυτή η “νησιώτικη” μονοκατοικία είναι ικανή να σε παρασύρει στην καλοκαιρινή δίνη, ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας και αισθάνεσαι πως η άσφαλτος δίπλα σου κινδυνεύει να ρευστοποιηθεί ανά πάσα στιγμή! Βλέπεις, η έπαυλη Out of the Blue στα νησιά Cat Cays στις Μπαχάμες μοιάζει να είναι φτιαγμένη από το υλικό του… ονείρου θερινής νυχτός! Σχεδιασμένη από το Touzet Studio με έδρα το Μαϊάμι, η υπερπολυτελής βίλα χρησιμοποιεί όλα τα κατάλληλα στοιχεία που προσφέρει το περιβάλλον στο οποίο έχει κατασκευαστεί, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με το φυσικό τοπίο και να ενσωματώνεται στον περίγυρό της!

Η εκπληκτική μονοκατοικία βρίσκεται σε μια ιδιωτική παραλία του βορείου Cat Cay και διαθέτει άμεση θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό, από όπου άλλωστε πήρε και την ονομασία της, αλλά και το βασικό σχεδιασμό του interior design της. Με κυρίαρχο το στοιχείο της γήινης πέτρας που επενδύει τα δάπεδα, αλλά και τις λευκές επιφάνειες, όπως οι ξύλινες κεκλιμένες οροφές και οι τοίχοι, το μοναδικής αισθητικής σπίτι χρησιμοποιεί διάσπαρτες διακοσμητικές λεπτομέρειες σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου για να συνδυάσει τα τρία βασικά χρώματα και τις υφές που χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι! Και ενώ μπορεί τα βασικά στοιχεία να είναι παραδοσιακά για την περιοχή, ωστόσο η χρωματική παλέτα και η χωροταξική κατανομή της οικίας διαθέτουν το απαραίτητο contemporary touch, που η σχεδιαστική ομάδα περιγράφει ως “μία σύγχρονη ματιά στη νησιωτική αρχιτεκτονική”.

“Μας ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες να σχεδιάσουμε μία σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού οικιστικού μοτίβου που συναντάμε στις Μπαχάμες, ώστε να μην είναι πολύ ‘θορυβώδες’ ή επιτηδευμένο, για να μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το σπίτι τους” εξηγεί η σχεδιαστική ομάδα και συνεχίζει: “Ήθελαν έναν ήσυχο χώρο, εντελώς διαφορετικό από τον loud χαρακτήρα του Μαϊάμι, αλλά και ένα σημείο όπου θα απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα και την κοσμοπολίτικη παρέα τους”.

Στο γενικότερο σχεδιασμό της μονοκατοικίας χρησιμοποιήθηκε η open plan διάταξη, με το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και της ώχρας έχουν επιλεγεί για τα βασικά έπιπλα, ενώ το πέτρινο τζάκι “κλέβει” τις εντυπώσεις. Υπερμεγέθεις τζαμαρίες σε όλη την έκταση της μονοκατοικίας προσφέρουν θέα στον ωκεανό, ενώ και οι πετρόχτιστοι εξωτερικοί χώροι προσφέρουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας να “ξεφύγουν” οι ένοικοι από τους ρυθμούς της πόλης και να αφεθούν στη γήινη και άκρως εντυπωσιακή αισθητική της αυλής τους.

Οι πανύψηλοι φοίνικες και η εξωτική βλάστηση που φύεται γύρω από το σπίτι, αλλά και ανάμεσα στις βεράντες και τα αίθρια του σπιτιού καταφέρνουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Οι ιδιωτικοί χώροι έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο επίπεδο της κατοικίας και μάλιστα στη δεύτερη άκρη του κτιρίου, που ενώνονται με τους κοινόχρηστους χώρους μέσω μια ξύλινης σκάλας και της διάχυτης neutral αισθητικής.

READ more