West Chelsea Apartment: Εκεί που η σύγχρονη αισθητική συναντά το compact living!

West Chelsea Apartment: Εκεί που η σύγχρονη αισθητική συναντά το compact living! | tlife.gr

Λένε ότι οι μεγαλύτερες εκπλήξεις κρύβονται στα πιο απίθανα μέρη! Και θα αντιληφθείς πως δεν έχουν καθόλου άδικο, ειδικά αν ρίξεις μια ματιά στο West Chelsea Apartment που καταφέρνει μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα να ενσωματώσει τις καλύτερες διακοσμητικές ιδέες και τις πιο εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές! Αποτελώντας την ιδιόκτητη κατοικία του αρχιτεκτονικού ντουέτου BoND, το λιλιπούτειο αλλά εκπληκτικά stylish και αριστοκρατικό διαμέρισμα στο Chelsea της Νέας Υόρκης εμπεριέχει στον εκπληκτικό σχεδιασμό του όλη τη μαγεία της contemporary κατοικίας!

Στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου που χρονολογείται από το 1910, το διαμέρισμα αγοράστηκε από τους αρχιτέκτονες Daniel Rauchwerger και Noam Dvir και χρειάστηκε ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του, ώστε να διατηρήσει μεν τον προπολεμικό χαρακτήρα του, αλλά να αποκτήσει σύγχρονη όψη στην έκτασή του. Αξιοποιώντας, λοιπόν, το χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό τύπο του, που είναι στενός και παραλληλόγραμμος, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να δώσουν έμφαση στην πανύψηλη οροφή του και να προσθέσουν φως στο σχετικά σκοτεινό καθιστικό, μέσα μιας πελώριας τζαμαρίας που τοποθετήθηκε στο υπνοδωμάτιο αντί πόρτας και η οποία καλύπτει επιπλέον ένα σεβαστό τμήμα του τοίχου. Με αυτό τον τρόπο, το φυσικό φως διαχέεται περισσότερο ισορροπημένα στο χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος και με πιο καθαρές γραμμές.

Πριν την ανακαίνιση, το μόλις 48 τ.μ. διαμέρισμα ήταν χωρισμένο στο σαλόνι από τη μία άκρη του και το υπνοδωμάτιο από την άλλη. Αυτή τη διάταξη διατήρησαν οι αρχιτέκτονες, προσθέτοντας έναν διάδρομο, ο οποίος φιλοξενεί την κουζίνα και το μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται χρηστικός και ζωτικός χώρος, χωρίς να αφαιρείται έκταση και από αυτά τα δύο σημαντικά δωμάτια! Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται μια συνέχεια στους χώρους του σπιτιού, δίνοντας ελαφριά αίσθηση loft.

 

Το καθιστικό περιλαμβάνει στην έκτασή του και την τραπεζαρία, ενώ το μεταλλικό τζάκι μεγεθύνει το χώρο μέσα από τις αντανακλάσεις του. Οι χρωματικές επιλογές έχουν κινηθεί σε περισσότερο neutral και minimal τόνους, με το λευκό να καλύπτει τους τοίχους, αλλά και τις πλίθινες επιφάνειες, ενώ μία έντονη χρωματική πινελιά στην πολυθρόνα την καθιστά άμεσα σε statement piece του interior design! Την ίδια στιγμή, κομμάτια από τη διάσημη σουηδική εταιρία IKEA έχουν… χακαριστεί από τους δύο αρχιτέκτονες, προκειμένου να λειτουργούν περισσότερο αρμονικά στο χώρο!

Στο υπνοδωμάτιο, η φωτεινή και ουδέτερη παλέτα συνεχίζεται, με τη γυάλινη πόρτα να δίνει contemporary αισθητική και το ξύλο με τις λευκές επιφάνειες να συμπληρώνουν την ήσυχη, αλλά πολυτελή εικόνα του.

Η κουζίνα που έχει τοποθετηθεί στο διάδρομο, ο οποίος συνδέει τους δύο κεντρικούς χώρους του καθιστικού και της κρεβατοκάμαρας, “απασχολεί” τον ένα τοίχο, όπου έχουν εγκατασταθεί οι συσκευές και τα βασικά έπιπλα, ενώ ο απέναντι τοίχος έχει μείνει ως επί το πλείστον κενός, ώστε να δίνει “αέρα” στο χώρο και να “φιλοξενεί” έργα τέχνης! Η εικόνα ολοκληρώνεται με τους πάγκους από μάρμαρο, που δίνουν μια αριστοκρατική και συνάμα σύγχρονη νότα! Τέλος, στο μπάνιο έχει χρησιμοποιηθεί μικροσκοπική λευκή ψηφίδα και λευκά είδη υγιεινής, θυμίζοντας περισσότερο το αισθητικό κίνημα Memphis της δεκαετίας του ’80, με μια περισσότερο “αποστειρωμένη” ματιά!

READ more