Μερικές διακοσμητικές ιδέες από το Pinterest για να εμπνευστείς

Θέλεις να ανανεώσεις λίγο το σπίτι σου ή να το κάνεις λίγο πιο πρακτικό. Ή -όπως και στη δική μου περίπτωση- μετακομίζεις και χρειάζεσαι λίγο έμπνευση. Και τι καλύτερο από το να χαζέψεις στο Pinterest και να πάρεις ιδέες. Κάτι που δεν είχες σκεφτεί, κάτι που δεν ήξερες πώς να το υλοποιήσεις, πώς να το χρησιμοποιήσεις.

Αυτό έκανα κι εγώ για ώρες ολόκληρες. Είδα εκατοντάδες εικόνες. Κατέληξα. Κάποιες τις αντέγραψα, κάποιες τις μετέτρεψα, κάποιες τις αποθήκευσα για το μέλλον. Και κάποιες από αυτές τις κράτησα για να τις μοιραστώ και μαζί σου. Γιατί είναι πρακτικές, γιατί έχουν στιλ και σίγουρα θα ομορφύνουν το σπίτι σου.

Λίγες μέρες πριν σου μίλησα για τα ράφια. Μεγάλη αγάπη. Και ανάλογα το υλικό που θα επιλέξεις θα έχεις και διαφορετικό αποτέλεσμα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά, και τα πιο ακριβά όμως, είναι τα ιδιαίτερα ξύλα. Ένας πραγματικά υπέροχος τρόπος να εκμεταλλευθείς τους τοίχους σου.

Γραφεία τοίχου. Υπέροχα. Στην αγορά θα βρεις πολύ ιδιαίτερα και πολύ στιλάτα κομμάτια. Αν θέλεις να εξοικονομήσεις χώρο, αν θέλεις κάτι ξεχωριστό στο χώρο σου, το γραφείο που στηρίζεται στον τοίχο θα γίνει η νέα μεγάλη σου εμμονή. 

Αν αγαπάς τα φυτά εσωτερικού χώρου, αν σου αρέσει το ύφος που δημιουργούν στο σπίτι και τη φρεσκάδα που προσφέρουν, αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος να τα εντάξεις στο χώρο σου.

 

Καδράκια. Πολλά καδράκια. Καδράκια διαφορετικά που δημιουργούν μια ενιαία αίσθηση και προσθέτουν ενδιαφέρον στο χώρο.

Σίγουρα θα σου θυμίζει βιβλιοθήκη. Μπορεί όμως υπέροχα να γίνει διακοσμητικό ή ένας έξυπνος και στιλάτος αποθηκευτικός χώρος για όλα αυτά τα μικροπράγματα (και όχι μόνο) που γεμίζουν το σπίτι μας.

Να συνδυάζεις. Διαφορετικά ύφη, διαφορετικές δεκαετίες, διαφορετικά στιλ. Να πειραματίζεσαι, να τολμάς και να απολαμβάνεις έναν υπέροχα ενδιαφέρον χώρο. Ο συνδετικός κρίκος στο παραπάνω η τονική αρμονία.

Read More

And More