Το μοναδικό design του 21ου αιώνα αποκτά τη δική του διεθνή έκθεση!

Μπορεί να βρίσκεται μόλις στην αρχή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πρώτα δείγματα που καθορίζουν και θέτουν τις βάσεις για το design και την αρχιτεκτονική ολόκληρου του 21ου αιώνα δεν είναι ήδη διαθέσιμα ως πρώτες ύλες! Γι’ αυτό και η διεθνής έκθεση Collectible είναι αφιερωμένη στα σχεδιαστικά επιτεύγματα που έχουν πραγματωθεί έως τώρα και λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του 21ου αιώνα μέσα από μια σειρά διεθνών γκαλερί. Η έκθεση, που ιδρύθηκε από τη σύμβουλο τέχνης και σχεδιασμού Clélie Debehault και την καλλιτεχνική διευθύντρια Liv Vaisberg, αποτελεί ανταπόκριση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για σύγχρονο σχέδιο, όπως εντοπίζεται μεταξύ συλλεκτών και πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Εστιάζοντας αποκλειστικά στο contemporary design του 21ου αιώνα, οι Debehault και Vaisberg ελπίζουν να θέσουν την έκεθση Collectible εκτός του πλαισίου που δίνουν οι υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις, οι οποίες τυπικά παρουσιάζουν δημιουργίες του 20ου αιώνα, vintage ή ιστορικά κομμάτια. Η έκθεση θα φέρει κοντά φημισμένες γκαλερί και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα εκθέσουν συλλεκτικά σχέδια σύγχρονης, μοναδικής ή περιορισμένης έκδοσης.

Η επιμέλεια της έκθεσης πρόκειται να είναι “πολυαισθητική”, με εκθέματα που σχετίζονται συγκεκριμένα με τη γεύση, την όραση και τον ήχο και κυμαίνονται από μοντέρνα έπιπλα από το εργαστήριο σχεδιασμού OS & OOS έως τα αρχιτεκτονικά γλυκά της Kia Utzon-Frank. Το εργαστήριο μαγειρικής τέχνης La Bouche έχει επίσης αναπτύξει βρώσιμες εμπειρίες για να παρουσιάσει στην έκθεση, ενώ ο καλλιτέχνης Richard Venlet δημιούργησε αυθεντική σκηνογραφία για τη διοργάνωση.

Read More

And More