Monolith Series: Μία stylish σειρά διακοσμητικών αξεσουάρ που “αγκαλιάζει” την eco-friendly τάση

Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα του interior design έχει δοθεί τεράστια έμφαση στα φυσικά υλικά. Το ξύλο είναι ίσως το πιο διαδεδομένο στοιχείο, με παρόμοιες υφές, όπως το μπαμπού και η ψάθα να συμπληρώνουν την κεντρική τριάδα. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με τα μέταλλα, τα κρύσταλλα, τον άργυλο και τον πηλό και φυσικά την πέτρα. Μάλιστα, σε αυτή την τελευταία περίπτωση έχει εστιάσει το δημιουργικό design studio Bravo!, που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις υφές και τις αποχρώσεις που συναντώνται στα ηφαίστεια της Χιλής, ενσωματώνοντάς τες σε συνολικά 80 διακοσμητικά αξεσουάρ! Τα μοναδικά αντικείμενα της συλλογής Monolith Series καταφέρνουν να αιχμαλωτίσουν στο σχεδιασμό τους γήινες, αλλά και “απόκοσμες” αποχρώσεις, “ζωηρά” μοτίβα, ανάγλυφες επιφάνειες και βαθιές ρωγμές.

Φτιαγμένα από τον ημιπολύτιμο λίθο Combarbalita που δεν είναι άλλο από ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα, τα βασικά συστατικά των διακοσμητικών και χρηστικών αξεσουάρ της Monolith Series είναι μεταλλικά στοιχεία, αλλά και μικρές ποσότητες από πηλό, χαλαζία, χαλκό και ασήμι, στα οποία οφείλεται και ο ξεχωριστός χαρακτήρας κάθε αντικειμένου, μιας και βάσει των αναλογιών των στοιχείων, η εμφάνισή τους ποικίλει.

“Με δεδομένη την ποικιλομορφία στη φυσική σύσταση της πέτρας, κάθε κομμάτι διαφέρει στις ρωγμές, τις υφές και τα χρώματα, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο χαρακτήρα” λέει το studio Bravo!, το οποίο ολοκλήρωσε τη συλλογή σε δύο μέρη στη διάρκεια ενός έτους. Οι φόρμες των αντικειμένων έχουν διαμορφωθεί στο χέρι, δημιουργώντας βάζα και δοχεία, παρ’ ό,τι το design studio δεν θα ήθελε να περιορίσει τους αγοραστές καταδεικνύοντας συγκεκριμένες χρήσεις των δημιουργιών του.

Read More

And More