Η νέα συνεργασία της Solange Knowles έχει ήδη προκαλέσει… φρενίτιδα στους interior lovers!

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Σκανδιναβική υπερδύναμη στο χώρο του επίπλου και του design, IKEA, ανακοίνωσε στη διάρκεια του συνεδρίου Ikea Democratic Design Days μια σειρά από νέες συνεργασίες που πρόκειται να “κοσμήσουν” στο άμεσο μέλλον τα ράφια, τις εκθέσεις και τα pop-up stores του ομίλου ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δημιουργία νέων συλλογών με τη LEGO και την Adidas, brands που σηματοδοτούν την αλλαγή στον τρόπο παραγωγής και το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από το σουηδικό “κολοσσό. Ένα όνομα, όμως, που έχει προκαλέσει… φρενίτιδα στα πανταχού “it girls & boys” είναι εκείνο της Solange Knowles και της κολεκτίβας της Saint Heron που πρόκειται να συνεργαστεί με την IKEA πολύ σύντομα!

Μπορεί προς το παρόν η πληροφόρηση γύρω από τη συνεργασία να είναι ελάχιστη, ωστόσο το brand της Solange ανακοίνωσε: “Η Saint Heron είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επερχόμενη δημιουργική συλλογή της με την IKEA, εξερευνώντας τα design και αρχιτεκτονικά αντικείμενα με πολυχρηστικό χαρακτήρα”.

Το διεπιστημονικό πολιτιστικό κέντρο της διάσημης μουσικού, που ιδρύθηκε το 2013, έχει ως στόχο τη “δημιουργία μιας ιδεατής κοινότητας” μέσω της μουσικής, του visual art και του performance. Έχοντας στο επίκεντρο τους καλλιτέχνες και τις συνεργασίες τους, η contemporary μουσικός δημιουργεί πρωτότυπες οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που “αφουγκράζονται” τις διασυνδέσεις των διαφορετικών τομέων των τεχνών, εμπνέονται από πολιτισμικές θεματικές, προωθούν τη συνεργατικότητα και θέτουν τη βάση για μια συζήτηση γύρω από τα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας.

Από την πλευρά της, η IKEA μέσω του design director της, Marcus Engman, δηλώνει για την επικείμενη συνεργασία της σουηδικής εταιρίας με τη Saint Heron: “Η contemporary τέχνη είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής μας πλέον. Στην IKEA είμαστε περίεργοι για το δημιουργικό χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, το design, τις Τέχνες και τη μουσική, αλλά και για τον τρόπο που θα μπορούσε αυτός ο τομέας να εισέλθει στα σπίτια μας. Αυτό είναι που θέλουμε να ανακαλύψουμε παρέα με την Saint Heron”.

Read More

And More