Το νέο κατάστημα των Acne Studios στο L.A. είναι ένα μικρό “διαμάντι” σύγχρονης τέχνης

Πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στο Los Angeles, ο σουηδικός οίκος μόδας Acne Studios εγκαινιάζει το δεύτερο σημείο πώλησης του στο δυτικό Hollywood, του οποίου ο χώρος “μιμείται” την open plan διάταξη των σύγχρονων γκαλερί τέχνης! Χρησιμοποιώντας ως μέσο σχεδιασμού ένα μονώροφο κτίριο που θυμίζει κιόσκι, το ολοκαίνουριο Acne store καταφέρνει να “κλέψει” τις εντυπώσεις με το contemporary design του και την καινοτόμα αισθητική του! Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να μην αγκαλιάσει το σύγχρονο σκανδιναβικό look ένα label που φημίζεται για το μινιμαλιστικό χαρακτήρα και τις αφαιρετικές φόρμες του;

Έχοντας ως πρόσοψη δύο γυάλινους “τοίχους”, το νέο Acne store είναι στρωμένο με βραχύ βιομηχανικό μπετόν, που καλύπτει τα συνολικά 250 τ.μ. του καταστήματος, ενώ δύο ανεξάρτητες μεταλλικές ράγες για ρούχα “διχοτομούν” το χώρο και μερικά ατσάλινα ράφια 10 μέτρων κοσμούν τον τοίχο της πλάτης. Η οροφή του κτιρίου με τις ραβδώσεις δίνει μια… κυματοειδή αίσθηση στο χώρο και παράλληλα ο χρωματισμός του σε αχνή κίτρινη απόχρωση “απογειώνει” τη συνολική δομή του!

Σημείο αναφορά του καταστήματος στη λεωφόρο Melrose αποτελεί το υπερμέγεθες γλυπτό του Daniel Silver που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του. Αφηρημένες μορφές από αυστηρό σκουρόχρωμο αλουμίνιο δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο τοποθετείται η ύφανση του Silver από κασμίρι.

Επίσης, ο καλλιτέχνης συνεργάστηκε με τα Acne Studios για το λανσάρισμα 100 limited edition t-shirt για να γιορτάσουν τα εγκαίνια και τα οποία έχουν τυπωθεί με έργα του Silver. Επιπλέον, δύο ακόμη επί χρόνια συνεργάτες του label, οι Max Lamb και Benoit Lalloz συμμετείχαν στην τελική εικόνα του νέου store, ο μεν σχεδιάζοντας τους μαύρους συμπαγείς πάγκους και τα έπιπλα της βιτρίνας και ο δε δημιουργώντας τα 85 φωτιστικά οροφής που φωτίζουν το κατάστημα.

Read More

And More