Ο φαντασμαγορικός φωτισμός της Burberry για την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου

Μέσα από ένα θεαματικό φάσμα φωτός πέρασαν τα μοντέλα για τις ανάγκες του show που παρουσίασε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου ο οίκος Burberry, αφού στο εκπληκτικό catwalk “πρωταγωνίστησαν” τα light installations του λονδρέζικου studio United Visual Artists (UVA)! Για την παρουσίαση της collection για τη σεζόν Fall/Winter ’18 που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, οι σχεδιαστές του γραφείου UVA ανέλαβαν να… φωτίσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο το runway που στήθηκε στο διάσημο κτίριο Dimco, δημιουργώντας δύο οπτικές εγκαταστάσεις φωτισμού. Η πρωτοβουλία, φυσικά, ανήκει στον Creative Director του οίκου, Christopher Bailey, ο οποίος μάλιστα με αυτή την collection “αποχαιρετά” την Burberry!

Το πρώτο installation αποτελούταν από πολλαπλά κρεμαστά φωτιστικά, τα οποία έριχναν κυκλικό φως στο έδαφος. Κάθε μία από τις συνολικά 21 φωτεινές πηγές είχε προγραμματιστεί ώστε να δημιουργεί έναν διάδρομο πάνω στον οποίο κινούνταν τα μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα ανταποκρινόταν στους ήχους και τη μουσική της αίθουσας.

Ωστόσο, για το φινάλε του catwalk, το studio UVA ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Bailey, ο οποίος ζήτησε να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση που να σηματοδοτεί τα 17 χρόνια πορείας του στον οίκο, ενώ την ίδια στιγμή ήθελε να περιλαμβάνει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε μια κίνηση στήριξης της παγκόσμιας LGBT κοινότητας. Άλλωστε, ο ίδιος αποφάσισε για το “κύκνειο άσμα” του να αλλάξει το εμβληματικό καρό του οίκου, δίνοντάς του τις αποχρώσεις του rainbow -χαρακτηριστικού συμβόλου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα design 3000 πολύχρωμων δεσμίδων laser, που αποτέλεσαν μια “αρχιτεκτονική παρέμβαση αγνού φωτός”.

Read More

And More