Ο Tom Dixon άνοιξε τις πόρτες του Coal Office restaurant στο flagship store του στο Λονδίνο

Μόλις την περασμένη άνοιξη, ο διάσημος σχεδιαστής και καινοτόμος οραματιστής, Tom Dixon, αποφάσισε να μεταφέρει τα HQ του ομώνυμου label του στο Λονδίνο, όπου “έστησε” έναν μικρό ναό του design, στο οποίο στεγάζεται το flagship store του οίκου, το workshop, αλλά και τα γραφεία της εταιρίας και ονομάστηκε Coal Office (εδώ μπορείς να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες για το εντυπωσιακό flagship store του)! Όραμα του designer ήταν αυτός ο χώρος να περιλαμβάνει και ένα εστιατόριο, αλλά και cafe, λέγοντας: “Χρειαζόμαστε ένα υπέροχο μέρος για να δουλεύουν οι άνθρωποι της εταιρίας, το οποίο να πρεσβεύει πολλά περισσότερα από το design του. Προσωπικά, με ενδιαφέρει πολύ να δω πώς το φαγητό θα ταιριάξει με το σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα θέλω ένα μέρος για να αρχίσω να κατασκευάζω πράγματα ξανά, όπως όταν πρωτοξεκίνησα”. Πλέον, λοιπόν, το πολυτελές Coal Office restaurant είναι γεγονός και άνοιξε τις πόρτες του στην industrial περιοχή King’s Cross!

Γύρω από το Regent’s Canal, το τριώροφο εστιατόριο περιλαμβάνει ένα μπαρ, έναν φούρνο, εξωτερικές βεράντες, καθώς και δύο ιδιωτικούς χώρους εστίασης. Η απόφαση του Dixon να δημιουργήσει ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις του επηρεάστηκε από το στήσιμο του προηγούμενου “σπιτιού” της εταιρίας του στο Ladbroke Grove του Λονδίνου, όπου είχε δημιουργήσει το ευρωπαϊκού στυλ Dock Kitchen τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για το κοινό!

Ο χώρος του Coal Office restaurant σχεδιάστηκε από το Design Research Studio, το παρακλάδι του οίκου Tom Dixon που εξειδικεύεται στο interior design και άντλησε έμπνευση από την ιστορία του κτιρίου, το οποίο αποτέλεσε το μεγαλύτερο κέντρο διανομής κάρβουνου στην Αγγλία. Όσο για τις γεύσεις που θα δοκιμάσει το κοινό, είναι δημιουργίες του chef Assaf Granit που θέλησε να αποδομήσει την κουζίνα, προετοιμάζοντας και μαγειρεύοντας τα πιάτα και στους τρεις ορόφους των εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα όλοι συμμετέχουν στην διαδικασία, από τους σερβιτόρους έως και τους ίδιους τους επισκέπτες!

Read More

And More