Η πιο εντυπωσιακή συλλογή γυάλινων βάζων που θα φέρει την άνοιξη στο σπίτι σου!

Ποιο είναι το πιο δυναμικό στοιχείο της άνοιξης; Τα πολύχρωμα, δροσερά και μυρωδάτα λουλούδια, φυσικά, τα οποία σιγά-σιγά γεμίζουν την ατμόσφαιρα με αυτή την ελαφρότητα και τη φρεσκάδα που τα χαρακτηρίζει! Επομένως, μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στη διακόσμησή μας αυτή την περίοδο είναι τα stylish βάζα και τα περίτεχνα ανθοδοχεία! Γι’ αυτό, άλλωστε, μας τράβηξε αμέσως την προσοχή αυτή η νέα συλλογή γυάλινων βάζων, δοχείων και κανατών από το Fabrica Research Center της Benetton στην Ιταλία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το concept store PLEASE DO NOT ENTER στο Λος Άντζελες! Μάλιστα, η νέα σειρά γυάλινων διακοσμητικών Da Vetro έχει σχεδιαστεί από νέους designers από κάθε μεριά της γης και διατίθεται σε limited edition διανομή!

Πηγή έμπνευσης για τους νέους δημιουργούς αποτέλεσαν οι ανθρώπινες χειρονομίες και στάσεις σώματος, εξ ου και οι ιδιαίτερες μορφολογίες που προέκυψαν κατά την κατασκευή τους! Τα συνολικά οκτώ διαφορετικά σχέδια λανσάρονται σε μόλις 30 αντίτυπα το καθένα, ενώ όλα είναι χειροποίητα και κατασκευασμένα με τη μέθοδο του φυσητού γυαλιού από τον τεχνίτη Massimo Lunardon στην Ιταλία.

Τη συλλογή Da Vetro αποτελούν η κλεψύδρα 308 s του Lukas Valiauga από τη Λιθουανία που “μετρά” σε χρόνο… Άρη, το βάζο Slipped My Mind από την Ιταλίδα Elena Bompani που θυμίζει προτομή, το ανθοδοχείο Corolla του Ιταλού Guglielmo Brambill που προορίζεται για ένα μόνο άνθος, το “σισιλιάνικο” ανθοδοχείο Lorea της Ισπανίδας Ainhoa Garmendia με τις πολλαπλές προθήκες για μικρά άνθη, το εκλεπτυσμένο βάζο Little Flower Lab της Jo-Chieh Huang από την Taiwan, το “πολιτικό” δοχείο Wealth Distribution της Αμερικανίδας M Wingren που συμβολίζει την άνιση κατανομή του πλούτου, τα ατμοσφαιρικά βάζα Organicum της Silvia Matias από την Πορτογαλία και τα συγκοινωνούντα δοχεία Cuddle του Myungsik Jang από την Κορέα.

Η συλλογή Da Vetro θα παρουσιαστεί ως μέρος της έκθεσης Short Memories, που θα λάβει χώρα στο THE LAB, μία δημιουργική πλατφόρμα που “γεννήθηκε” στους κόλπου του PLEASE DO NOT ENTER για να δώσει βήμα στη σύγχρονη τέχνη και το design.

Read More

And More