Pop Series: Όταν ο αφρός πολυουρεθάνης γίνεται funky διακοσμητικό στοιχείο

Μια εντελώς ανορθόδοξη συλλογή επίπλων έρχεται από την Νότια Κορέα και τον σχεδιαστή Hitencho, ο οποίος λατρεύει να πειραματίζεται με αντισυμβατικά υλικά και πολλαπλά χρωματικά μέσα. Αυτή την φορά, το ομώνυμο studio από την Σεούλ λανσάρει την συλλογή Pop Series που έχει αντλήσει έμπνευση από την τεχνική έγχυσης διογκωτικών υλικών στην κατασκευή κτιρίων. Κάπως έτσι, ο designer χρησιμοποιεί ένα “ευτελές” κατασκευαστικό υλικό, το οποίο μετατρέπει σε βασική πρώτη ύλη και αισθητική δίοδο για τις νέες δημιουργίες του, που υπακούν στις αρχές της γεωμετρίας και της συμμετρίας!

Βλέπεις, ο πρωτοποριακός σχεδιαστής που δύο χρόνια πριν κατάφερε να εικονοποιήσει με χρώματα τον ήχο και να τον μετουσιώσει σε οικιακά έπιπλα (Cymatics Series, 2017), αποφάσισε στην νέα συλλογή του επέλεξε να ασχοληθεί με τον αφρό πολυουρεθάνης! Συγκεκριμένα, ο Hitencho χρησιμοποίησε χρωματισμένο αφρό, με τον οποίο γέμισε τα κενά μεταξύ χρωματιστών γύψινων και ξύλινων πάνελ. Έπειτα, ο αφρός διογκώθηκε με αποτέλεσμα να είναι εμφανής σε όλα τα κυβιστικά έπιπλα της Pop Series και να σχηματίζει έτσι το χαρακτηριστικό διακοσμητικό στοιχείο της σειράς!

Η συλλογή αποτελείται από μια ροζ καρέκλα και σκαμπό σε διάφορες αποχρώσεις και διαφορετικές επενδύσεις, όπως το ασημί ξύλινο σκαμπό που έχει επενδυθεί με ταινία αλουμινίου. Μάλιστα, στην περίπτωση της καρέκλας βλέπουμε να σχηματίζεται στην επιφάνειά της ένα marble pattern, το οποίο ο σχεδιαστής πέτυχε με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησε στην σειρά Cymatics.

Read More

And More