Πώς να δώσεις καλοκαιρινή “γεύση” στο σπίτι σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ, το ίδιο και το κέφι μας για μια αλλαγή. Μια μικρή έστω ανανέωση του σπιτιού σου, χωρίς πολλά έξοδα. Μικρές, έξυπνες κινήσεις που θα δώσουν την αύρα της αγαπημένης εποχής του χρόνου…

Ξύλο

Ξύλινα έπιπλα, ξύλινες λεπτομέρειες ξεκάθαρα μας θυμίζουν καλοκαίρι. Ακόμα περισσότερο αν μοιάζει με φυσικό. Ένα τραπεζάκι, ένα σκαμπό, κάποια ράφια ίσως, αρκούν για να δώσουν στο χώρο σου την αίσθηση που χρειάζεσαι και να σε ταξιδέψουν. Αγαπημένο φυσικό υλικό, που θα φέρει στο σπίτι σου κάτι από τη νησιώτικη αύρα.

Κάδρα

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να φρεσκάρεις την εικόνα του σπιτιού σου. Προσθέτοντας κάδρα αν δεν έχεις ή απλά αλλάζοντας τις εικόνες. Καλοκαιρινές αναμνήσεις, τοπία θα περάσουν ξεκάθαρα το μήνυμα ή αν θέλεις κάτι πιο ζωηρό, αν για σένα το καλοκαίρι συνδυάζεται με τη χαρά και τη ζωντάνια (και όχι τόσο με τη χαλαρότητα), δεν έχεις παρά να τα εκμεταλλευθείς για να προσθέσεις στο χώρο σου χρώμα. Πινελιές έντονες που θα δώσουν φως και αισιοδοξία στο σπίτι σου.

Ψάθα

Αγαπημένο υλικό, κομψό και απόλυτα καλοκαιρινό. Ψάθινα αποθηκευτικά καλάθια, ψάθινες μεγάλες τσάντες σου που μπορείς να μετατρέψεις σε διακοσμητικά σπιτιού, ψάθινες λεπτομέρειες που θα δώσουν στο χώρο σου αυτό ακριβώς θέλεις για να ανανεωθείς.

Floral

Τα λουλούδια έχουν θέση παντού. Η φύση γενικότερα. Μπορεί να είναι μια ελιά, ένα μπουκέτο λουλούδια στο τραπέζι, μια φλοράλ ταπετσαρία. Εξαρτάται από το γούστο σου και το ζητούμενό σου. Είναι πάντως ένας γρήγορος, εύκολος και πάντα επιτυχημένος τρόπος να προσθέσεις στο χώρο σου τη γεύση της ανεμελιάς, της ομορφιάς του καλοκαιριού, της φρεσκάδας και της ανανέωσης.

Λευκό

Αν σκέφτηκες Κυκλάδες σωστά σκέφτηκες. Το λευκό είναι αγαπημένο, κομψό και πάντα σωστή επιλογή. Φρόντισε λοιπόν, τα σεντόνια σου, να είναι λευκά. Το κρεβάτι σου να σε ταξιδεύει νοητά στα νησιά και στη φινέτσα του λευκού. Κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει λευκά σεντόνια.

Read More

And More