Qualified blinds: Τα πρώτα χάρτινα στόρια για τα παράθυρα είναι σούπερ οικολογικά και stylish

Άλλη μία πρόταση στο eco design έρχεται, αυτή την φορά από την Ταϊλανδή σχεδιάστρια Natchar Sawatdichai που αποφάσισε να δημιουργήσει τα πρώτα στόρια για τα παράθυρα, τα οποία είναι φτιαγμένα από χαρτί! Ο λόγος; Θέλησε να αντικαταστήσει τα μη ανακυκλώσιμα υλικά, κυρίως το πλαστικό, από τα οποία κατασκευάζονται συνήθως οι περσίδες και τα εξαρτήματα για την σκίαση των παραθύρων! Και κάπως έτσι, “γεννήθηκαν” τα σχεδόν origami αισθητικής στόρια Qualified! Μάλιστα, ο τίτλος προέκυψε ως… λογοπαίγνιο με την λέξη overqualified (σημ. Περισσότερα προσόντα από τα απαιτούμενα), που η designer θεωρεί ότι χαρακτηρίζουν τις πρώτες ύλες των στοριών.

“Με τον χαρακτηρισμό αυτό (overqualified) εννοώ πως παρέχεται στους καταναλωτές κάτι που δεν ζήτησαν να πάρουν. Την ίδια στιγμή, αυτά τα υλικά χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να παραχθούν, αλλά και να απορριφθούν τελικά στο περιβάλλον” λέει η σχεδιάστρια και συνεχίζει: “Η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει δημιουργήσει μια κοινωνία που ‘απορρίπτει’, γεγονός που μικραίνει τον χρόνο ζωής όλων των προϊόντων”.

Η απάντησή της έρχεται με αυτή την ευφάνταστη συλλογή από χάρτινα στόρια, τα οποία παράγονται από ανακυκλωμένο χαρτί ή από “υπεύθυνους” προμηθευτές, τα οποία η Sawatdichai σχεδιάζει, κόβει, κατασκευάζει και κολλάει στο χέρι σε μια διαδικασία που απαιτεί περίπου επτά ώρες δουλειάς για καθένα από αυτά!

Η πρώτη συλλογή των προϊόντων της ονομάζεται Through the Day και είναι διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα, λευκό, royal blue, κίτρινο και dusk pink.

Read More

And More