Revolve series: Μια συλλογή διακοσμητικών γλυπτών που θα σε ενθουσιάσει!

Τα κεραμικά στοιχεία αποτελούν πλέον ένα από τα μεγαλύτερα trends στου εσωτερικούς χώρους και αυτό φαίνεται πια στις εκτεταμένες συλλογές που δημιουργούνται τόσο από διάσημα brands, όσο και από μικρότερα design studios που είτε ειδικεύονται στην κεραμοπλαστική, είτε στοχεύουν σε αυτή την κατηγορία μετά την μεγάλη αναγνώριση που έχει λάβει. Ανάμεσά τους συναντάμε και το δανέζικο studio Flensted Mouritzen, που κατασκεύασε ένα μηχάνημα τροποποίησης καλουπιών, ειδικά σχεδιασμένο για να δημιουργεί γλυπτά από γύψο με πολλαπλές πτυχώσεις! Και κάπως έτσι, κυκλοφορεί πλέον η σειρά προϊόντων Revolve!

Η συλλογή διακοσμητικών αντικειμένων Revolve φτιάχνεται μέσα από μια ιδιαίτερη διαδικασία, κατά την οποία ένα μεταλλικό στέλεχος διατρέχει τον υγρό γύψο, καταλήγοντας σε φόρμες με συνεχείς λείες πτυχώσεις. Για καθεμία από τις δημιουργίες του, το studio χρησιμοποιεί διαφορετικά στελέχη στο μηχάνημα, ώστε κάθε φορά να προκύπτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα! Μάλιστα, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην δημιουργία γύψινων διάκοσμων στην κλασική αρχιτεκτονική.

“Αυτό το project έχει ρίζες στο ενδιαφέρον μας για τα παλιά υλικά στόκου, αλλά και τις τεχνικές καλουπώματος” λένε οι ιδρυτές του studio Flensted Mouritzen, Troels Flensted και Ragna Mouritzen και συνεχίζουν: “Τα αντικείμενα που προκύπτουν χαρακτηρίζονται από μια αμφισημία, μιας τοποθετούνται κάπου ανάμεσα στα γλυπτά και τα χρηστικά προϊόντα”.

Read More

And More