8 huge trends για να απογειώσεις το μπάνιο σου – Καιρός πια να το «πειράξεις» λίγο!

Έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος των περασμένων δύο ετών, κλεισμένοι μέσα στο σπίτι. Το να ανανεώσουμε έναν χώρο από «καλή ιδέα» μετατράπηκε και «αδιαπραγμάτευτη ιδέα». Τα πειράξαμε όλα. Τα αλλάξαμε όλα. Κάναμε τα πάντα για να μοιάζει το σπίτι με ειδυλλιακό καταφύγιο, με ησυχαστήριο και όχι με φυλακή. Η κουζίνα, το σαλόνι, το γραφείο, το υπνοδωμάτιο είναι τα δωμάτια που είχαν προνομιακή μεταχείριση. Ανανεώθηκαν πρώτα. Ίσως επειδή μοιάζουν λιγότερο δύσκολο να μεταμορφωθούν.

Τώρα έχει φτάσει η στιγμή να ασχοληθούμε με το μπάνιο. Ένας χώρος που περνάει λίγο απαρατήρητος στους περισσότερους. «Είναι το δωμάτιο που πλένουμε τα δόντια μας», αναφέρουν πολλοί, υποτιμώντας το με έναν τρόπο. Όμως το μπάνιο δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2022, το μπάνιο μετατρέπεται επιτέλους σε ένα κομψό καταφύγιο, χάρη σε τολμηρά χρώματα, γήινες πινελιές, υψηλή αισθητική, design και τεχνολογία.

«Το μπάνιο πρέπει να είναι ένας υπέροχος χώρος, σε απόλυτη συνοχή με την υπόλοιπη κατοικία, που θα μας ηρεμεί και θα μας προσφέρει μια ιδιωτική στιγμή χαλάρωσης από την φορτωμένη καθημερινότητα», δηλώνει ο Oliver Haslegrave, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Αμερικάνικης εταιρείας σχεδιασμού, Home Studios. Πώς όμως θα πάμε το ντεκόρ του μπάνιου μας ένα βήμα παραπέρα; Από που να ξεκινήσουμε; Μερικοί εμβληματικοί interior designers του εξωτερικού μοιράζονται μαζί μας τα μεγαλύτερα trends στην διακόσμηση του μπάνιου – όλα όσα αξίζουν την προσοχή μας αυτή την χρονιά. 

Τα πλακάκια σε γήινα χρώματα είναι must!

Φυσικά υλικά all over the… room!

Το μάρμαρο δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα

Τα φυτά δεν είναι μόνο για το μπαλκόνι 

Ο πολυεπίπεδος φωτισμός είναι απαραίτητος

Τόλμησε τα πιο φωτεινά και bold χρώματα

Χαλκός, χρυσός & μπρούτζος: Οι μεταλλικές λεπτομέρειες μετράνε πολύ

Back to black: Θα βούταγες το μπάνιο σου στο μαύρο;

 

Read More

And More