8 ιδέες για να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου (ναι, από τώρα!) και να μπεις στο απόλυτο Xmas mood

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά, παρόλο που ο καιρός δεν μας επιτρέπει ακόμα να το αντιληφθούμε. Κι όμως, οι γιορτές μας περιμένουν στην επόμενη γωνία. Αν κι εσύ, όπως ακριβώς και εγώ δηλαδή, δεν έχεις μπει καθόλου σε αυτό το mood, το Xmas mood, ίσως το να στολίσεις το σπίτι να σε βοηθήσει. Δεν ξέρω αν είναι νωρίς.

Στην βραδινή βόλτα με τον Dylan, τον έναν από τα σκυλιά μου, παρατηρώ τα σπίτια της γειτονιάς μου και βλέπω πως είναι πολλά τα νοικοκυριά που έχουν ήδη στολιστεί. Είναι πολλά τα παράθυρα, μέσα από τα οποία βλέπω γιορτινά λαμπιόνια να τρεμοπαίζουν. Είναι πολλά τα μπαλκόνια που έχουν διακοσμηθεί με γιρλάντες, Άγιους Βασίληδες και ζωηρά λαμπάκια.

Και πάντα σκέφτομαι: «Ποιος ορίζει αν είναι ή δεν είναι σωστό το timing για Χριστουγεννιάτικους στολισμούς; Κάνεις! Η διάθεσή μας είναι αυτή που θα έπρεπε να ορίζει». Και η διάθεση η δική μου σήμερα θέλει να μπει σε αυτό το mood. Για αυτό άρχισα να χαζεύω ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ. Ξεκινάμε με τα βασικά: Με το δέντρο. Πώς μπορούμε να πειράξουμε λίγο τον στολισμό του ώστε να διαφοροποιηθούμε σε σχέση με πέρσι; Έχω συγκεντρώσει παρακάτω 8 ιδέες διακόσμησης για το… τέλειο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Δεν ξέρω αν είναι όλες πρωτότυπες, είναι όμως εύκολες στην υλοποίησή τους και οικονομικές. 

8 τρόποι να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και να μπεις στο απόλυτο Xmas mood!

Επίλεξε σε ποιον χρωματικό τόνο θέλεις να κινηθείς με τα στολίδια σου και περιορίσου σε αυτόν. Αφιέρωσε το δέντρο σου στο χρυσό χρώμα και παίξε με στολίδια, μπάλες και γιρλάντες σε αυτή την απόχρωση.

Το χρώμα του χαλκού παίζει πολύ τις τελευταίες σεζόν. Γιατί να μην ποντάρεις σε αυτό και για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου σου, ξεφεύγοντας λίγο από τα συνηθισμένα χρυσά, κόκκινα και λευκά στολίδια;

Αν είσαι fan του μινιμαλισμού, μπορείς να στολίσεις ένα δέντρο, τοποθετώντας σε αυτό τα απολύτως απαραίτητα: λαμπάκια και μόνο λαμπάκια!

Αν από την άλλη είσαι οπαδός του μαξιμαλισμού, μπορείς να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σχετικά με το πόσα στολίδια μπορείς να χωρέσεις στα κλαριά του δέντρου σου. Εμπιστεύσου το all time classic χρωματικό δίδυμο, κόκκινο-χρυσό, για να διατηρήσεις μια Α αισθητική, και ξεκίνα να βάζεις. Έχεις δρόμο…

Μια διαφορετική ιδέα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Διάφανες μπάλες, που μοιάζουν με φούσκες, και παιδικά παιχνίδια, όπως ζωάκια, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το πιο statement Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Άσε τις μπάλες στην άκρη και επένδυσε σε λευκά και κόκκινα μπουκετάκια. Αν χιονίσει κιόλας μέσα στον Δεκέμβρη – που χλωμό το βλέπω – θα ταιριάξει το δέντρο σου με την θέα από το παράθυρο.

Επίλεξε ένα χιονισμένο δέντρο – λευκό στο μεγαλύτερο μέρος του – και διακόσμησέ το με μερικά επίσης λευκά στολίδια.

Το κόκκινο θα είναι πάντα μια σταθερή αξία. Το χρώμα των Χριστουγέννων. Αν προσθέσεις και μερικά κόκκινα, βελούδινα στολίδια, θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα!

Read More

And More