Άλλαξε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου εύκολα και οικονομικά

Περνάμε τόσες ώρες στο σπίτι πια, που έστω και μια μικρή αλλαγή τη χρειαζόμαστε. Βασικά, αυτό που χρειαζόμαστε είναι το σπίτι να είναι ευχάριστο, άνετο, χουχουλιάρικο, ειδικά τώρα τον Χειμώνα. Και αυτό, δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια να συμβεί. Μερικές απλές κινήσεις μπορούν να κάνουν διαφορά. 

Ξέρεις φυσικά ότι η καθαριότητα είναι το παν. Ένα φρεσκοαερισμένο και καθαρό σπίτι είναι ο ιδανικός χώρος. Ανανεωμένη, θετική ενέργεια. Έχει αποδειχθεί ότι η ακαταστασία επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία μας, μας προκαλεί στρες και αναστάτωση. Ένα πεντακάθαρο σπίτι όμως, σημαίνει διαύγεια, θετική ενέργεια, ηρεμία. Μερικά λεπτά την ημέρα αρκούν και πάμε στα παρακάτω…

Άδειασε το χώρο από περιττά. Έχουμε μια τάση να κρατάμε τα πάντα, να γεμίζουμε τους χώρους. Δεν χρειάζεται. Αφαίρεσε. Αφαίρεσε κάποια έπιπλα να ανοίξει ο χώρος, να έχεις ευκολία κινήσεων. Αφαίρεσε διακοσμητικά. Διώξε. Διώξε ό,τι δεν χρησιμοποιείς, ό,τι δεν σου χρειάζεται, ό,τι σου μοιάζει περιττό, ό,τι πιάνει απλά χώρο και δυσκολεύει τη ζωή σου. Επίτρεψε στο χώρο σου να πάρει ανάσες. Less is more. 

Κεριά. Είναι υπέροχο αυτό που καταφέρνουν να κάνουν τα κεριά. Τόσο εύκολα και τόσο απλά. Το σπίτι μυρίζει υπέροχα και η ατμόσφαιρα είναι μαγική. Δημιουργούν αυτομάτως στιλ και μια ευεξία στο μέσα σου. Νιώθεις υπέροχα. Πιστεύω, πως τα κεριά, είναι κάτι που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι σου. Αν θέλεις, και κάποια αρωματικά χώρου, που λειτουργούν και ως πολύ στιλάτα διακοσμητικά στοιχεία, με τα υπέροχα σχέδια που κυκλοφορούν. 

Πρόσθεσε κάποια πλεκτά ή γούνινα στοιχεία. Χειμώνας είναι. Το θέλεις το χουχούλιασμα, τη θέλεις αυτή την αίσθηση στην αφή σου και κυρίως στον καναπέ σου. Ένα ριχτάρι, μια κουβερτούλα, ένα μαξιλάρι θα δημιουργήσουν αμέσως αμέσως αυτό το cozy feeling που χρειάζεται αυτή η εποχή και το κλείσιμο στο σπίτι. Άνεση θέλεις, λειτουργικότητα και υπέροχη αίσθηση. Αυτό. Αρκεί.

Φυσικά, μην ξεχάεις να προσθέσεις και ένα “φυσικό χαμόγελο”. Λουλούδια. Δεν το κάνουμε συχνά, αλλά κάθε φορά που το κάνουμε, αλλάζει η διάθεσή μας, αλλά και η αίσθηση του σπιτιού. Ομορφαίνουν όλα. Γέμισε τα βάζα σου με ό,τι σου αρέσει. Λουλούδια, πρασινάδες… Ό,τι βρεις και σου αρέσει. Φέρε τη φύση στο σπίτι σου και θα με θυμηθείς. Έστω και κάτι λίγο, κάτι μικρό, αρκεί. 

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα. Μερικές μικρές κινήσεις αρκούν για να νιώσεις κάτι διαφορετικό στο χώρο σου. 

Read More

And More