Ανανέωσε το “κουρασμένο” μπάνιο σου και δώσ’ του ένα stylish boost σε μόλις τρία βήματα!

Ok, το μπάνιο του κάθε σπιτιού μπορεί να είναι πολύ πονεμένη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για νοικιασμένο διαμέρισμα και όχι για ιδιόκτητο. Ο λόγος είναι πολύ απλός, μιας και οι σωστές και ολοκληρωμένες ανακαινίσεις είναι ιδιαιτέρως σπάνιο φαινόμενο και κάπως έτσι καταλήγεις να ζεις… αγκαλιά με πλακάκια που ποτέ δεν θα επέλεγες, είδη υγιεινής σε περίεργες αποχρώσεις του μπεζ και φυσικά εντελώς λανθασμένο φωτισμό! Και τότε έρχεσαι αντιμέτωπη με το δίλημμα αν θα αφήσεις τα πράγματα ως έχουν, γιατί δύσκολα -ομολογουμένως- αλλάζουν, ή θα μπεις στη διαδικασία να κάνεις όσες βελτιωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν! Και φυσικά, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα να κάνεις το καλύτερο δυνατό! Μπορεί να μην “παντρεύεσαι” ένα σπίτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα υπομείνεις αισθητικά σφάλματα που σε ταλαιπωρούν και σε δυσαρεστούν στην καθημερινότητά σου!

Τι μπορείς να κάνεις; Μικρές, αλλά κομβικές αλλαγές, θα σε βοηθήσουν να δώσουν μια νότα elegance ακόμη και σε ένα περιβάλλον που πίστευες ότι δεν έχει καμία… τύχη! Επίσης, η τάξη και η καθαριότητα είναι πολύ σημαντικά για να αναδείξουν την κομψότητα που “κρύβεται” ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, ενώ η φιλόξενη εικόνα του μπάνιου σου θα του δώσει τη σωστή αίσθηση τόσο για εσένα, όσο και για τους καλεσμένους σου!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις τα τρία βασικά στοιχεία που θα κάνουν το μπάνιο σου να “λάμψει” ακόμη κι εκεί που δεν το περίμενες!

Ξεφορτώσου το παλιό χαλάκι μπάνιου!

Έχει επικρατήσει η εσφαλμένη άποψη πως το χαλί που επενδύει τα μπάνια μας πρέπει να είναι super απορροφητικό και fluffy. Ok, το ένα σκέλος του… fluffiness μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αλλά όσον αφορά την (αισθητικά περιοριστική) απορροφητικότητά του, δεν υπάρχει κανένας λόγος! Διάλεξε ένα χαλί που θα καλύπτει μεγαλύτερο εμβαδόν, ενώ παράλληλα θα θυμίζει περισσότερο κιλίμι και θα έχει contemporary αισθητική, για να δώσεις αμέσως το απαραίτητο touch of elegnace που χρειάζεται το μπάνιο σου! Άλλωστε, η απορροφητικότητα μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλα πετσέτα για την μπανιέρα ή την ντουζιέρα σου!

Εξασφάλισε αποθηκευτικό χώρο!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που όλοι κάνουμε στο μπάνιο μας είναι να συγκεντρώνουμε πολλά καθημερινά αντικείμενα σε ράφια και επιφάνειες, τα οποία μακροπρόθεσμα απλά πληθαίνουν και προκαλούν “φασαρία” -άσε, που συσσωρεύουν απίθανη σκόνη! Γι’ αυτό και το πιο λειτουργικό βήμα είναι να εξασφαλίσεις τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, στον οποίο θα τοποθετήσεις όλα τα προϊόντα σου, τόσο για να τα προφυλάξεις από τη σκόνη και την υγρασία, όσο και για να έχει το μπάνιο σου την τακτοποιημένη και minimal εικόνα που χρειάζεται!

Φρόντισε τις πετσέτες σου!

Τέσσερα είναι τα στοιχεία που πρέπει να προσέχεις στις πετσέτες. Αρχικά, χρειάζεται να έχεις άμεσα διαθέσιμες αρκετές (τουλάχιστον ένα σετ) πετσέτες για τους καλεσμένους σου. Δεύτερον, ο χώρος που θα τις αποθηκεύεις (κατά πάσα πιθανότητα σε κοινή θέα) θα πρέπει να έχει το κατάλληλο styling, ώστε να λειτουργεί και διακοσμητικά στο μπάνιο. Τρίτον, θα πρέπει να αλλάζεις τις πετσέτες τακτικά, είτε για να μην είναι πολυχρησιμοποιημένες (οι δικές σου), είτε για να μην είναι πολυκαιρισμένες (για τους επισκέπτες). Τέλος, οι πετσέτες πρέπει να είναι χρωματικά σεταρισμένες για να έχεις το maximum αισθητικό αποτέλεσμα που χρειάζεσαι!

Read More

And More