Ανοιξιάτικη ανανέωση: Πώς να βάλεις… χρώμα στο σπίτι σου εύκολα και οικονομικά!

Με κάθε αλλαγή καιρού και εποχής, το κάθε σπίτι χρειάζεται μια σχετική ανανέωση. Και αυτή την περίοδο, λοιπόν, από τη μία υπάρχουν στοιχεία που αναγκαστικά πρέπει να αποχωριστούμε, όπως τα βαριά χαλιά, τα βελούδινα μαξιλάρια και οι faux γούνες που ίσως χρησιμοποιούμε ως διακοσμητικά στοιχεία, ενώ από την άλλη η γενικότερη… ελάφρυνση της ατμόσφαιρας και του στυλ στη διακόσμησή μας είναι κάπως απαραίτητη για να μας αλλάξει και η διάθεση. Και ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της άνοιξης; Ναι, είναι ο καλύτερος καιρός, οι μεγαλύτερες ημέρες και τα υπέροχα αρώματα της φύσης, αλλά ίσως το πιο “ζωντανό” και φρέσκο πράγμα που μας φέρνει η άνοιξη είναι τα πλούσια χρώματα! Γι’ αυτό και μια χρωματική ανανέωση στο χώρο μας μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε υπέροχα, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει ένα ξεχωριστό και ανέμελο look στο interior design μας!

Υπάρχει, όμως, και ένα μικρό “αλλά” στην υπόθεση των χρωμάτων. Για να αλλάξεις τα χρώματα του σπιτιού και να επενδύσεις τους τοίχους σου με νέες αποχρώσεις, σημαίνει πως πρώτον θα χρειαστείς πολύ χρόνο, δεύτερον μεγάλο budget και τρίτον πολλή ενέργεια. Και αυτοί ακριβώς είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες που μας “σπρώχνουν” να διατηρήσουμε τα ίδια και τα ίδια χρώματα για χρόνια στη διακόσμησή μας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να δώσεις νέα πνοή στο σπίτι σου και χωρίς να σπαταλήσεις ένα σωρό χρήματα και απίθανο χρόνο και δεν είναι άλλος από τις μικρές χρωματικές πινελιές με γούστο και στυλ με τις οποίες θα δώσεις το απαραίτητο boost στο interior σου! Μία γωνιά του σαλονιού, η εξώπορτα του σπιτιού, το τζάκι ή το κεφαλάρι του κρεβατιού είναι μέρη στα οποία μπορείς να εξαντλήσεις όλη την ανάγκη σου για χρώμα και φρεσκάδα, χωρίς να χρειαστεί να… ιδρώσεις -ούτε κυριολεκτικά, ούτε μεταφορικά!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις πέντε απροσδόκητες γωνιές του σπιτιού στις οποίες μπορείς να δώσεις χρώμα και δεν το είχες σκεφτεί έως τώρα!

Με χρωματικές γεωμετρίες

Διάλεξε ένα σημείο του δωματίου που θέλεις να χρωματίσεις και σχεδίασε ένα πλαίσιο που αξίζει και ταιριάζει να χρωματίσεις. Ένα ακανόνιστο γεωμετρικό σχέδιο, όπως το παραπάνω, θα δώσει έξτρα ζωντάνια στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα συμμετρικό εφέ που θα αλλάξει εντελώς την αρχιτεκτονική του σπιτιού!

Βάφοντας τις πόρτες

Είτε πρόκειται για την εξώπορτα, είτε για τις εσωτερικές πόρτες των δωματίων, πάντως η αλλαγή της απόχρωσής τους θα κάνει αμέσως το χώρο να δείξει εντελώς διαφορετικός! Επιλέγοντας ένα από τα αγαπημένα σου και πιο “ζωηρά” χρώματα θα καταφέρεις να… σπάσεις τη μονοχρωματική μονοτονία των τοίχων που τις πλαισιώνουν και θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Δημιουργώντας ένα κεφαλάρι

Αν το κρεβάτι σου αποτελείται μονάχα από τη θήκη του στρώματος και δεν διαθέτει κεφαλάρι, τότε έχεις στα χέρια σου μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαντλήσεις όλη τη δημιουργικότητά σου! Σχεδίασε ένα πλαίσιο στον τοίχο όπου εφάπτεται το κρεβάτι και γύρω από αυτό και χρωμάτισέ το με την αγαπημένη σου απόχρωση. Έτσι θα φτιάξεις τη συμμετρία του υπνοδωματίου, αλλά θα έχεις και τη stylish λύση που έψαχνες!

Χρωματίζοντας το τζάκι σου

Να, ένα σημείο που ποτέ δεν σκέφτηκες να προσθέσεις χρώμα! Και όμως, βάφοντας ένα τμήμα του τζακιού σου θα μπορέσεις να αλλάξεις εντελώς την όψη του και ταυτόχρονα να ανανεώσεις ολόκληρο το σαλόνι σου, αφού έστω και αυτή η περιορισμένη “πινελιά” θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη συνολική εικόνα του χώρου!

Βάφοντας τις οροφές

Όπως ίσως θα θυμάσαι, η διακόσμηση των οροφών είναι αρκετά μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό. Επιλέγοντας, λοιπόν, την αγαπημένη σου απόχρωση για να βάψεις το ταβάνι του εκάστοτε δωματίου θα έχεις μία τέλεια πρόταση για κάθε χώρο του σπιτιού!

Read More

And More