Ανοιξιάτικη ανανέωση: Το έπιπλο που θα αναβαθμίσει τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Η εποχή δεν σηκώνει περιττά έξοδα. Αν θέλεις όμως μια ανανέωση στο σπίτι σου μπορείς να αλλάξεις ή να προσθέσεις μια πολυθρόνα. Αρκεί για να κάνει τη διαφορά. 

Η πολυθρόνα είναι η πριγκίπισσα της διακόσμησης. Μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο, να ενσωματωθεί στην διακόσμηση, μπορεί όμως και να διαφοροποιηθεί εντελώς δίνοντας εκείνη τον τόνο και τον χαρακτήρα στο σύνολο. Η πολυθρόνα είναι αυτό το έπιπλο που θα έρθει να προσθέσει ενδιαφέρον, να προσθέσει αυτό το ξεχωριστό “κάτι”.

Μοντέρνα ή κλασική, σε έντονες ή παστέλ αποχρώσεις, με ευθείες γραμμές ή με καμπύλες, με ψηλή πλάτη ή χαμηλόμεση, είναι καταρχάς το σημείο που θα απολαμβάνεις τον καφέ σου και το σημείο γύρω από το οποίο μπορείς να “χτίσεις” τη διακόσμησή σου.

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για αλλαγές. Οι πολυθρόνες έχουν αυτήν τη μαγική ιδιότητα. Μπορούν να δώσουν χαρακτήρα και να γίνουν το επίκεντρο, μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση του σπιτιού. Γιατί έχουν ισχυρή προσωπικότητα και δυναμική. Δεν έχεις λοιπόν παρά να διαλέξεις μία με ξεχωριστό design, ύφος ή χρώμα.

Αυτό φυσικά που πρέπει να προσέξεις είναι τις αναλογίες. Το μέγεθος δηλαδή της πολυθρόνας εξαρτάται απόλυτα από το δωμάτιο που σκοπεύεις να την βάλεις, ώστε να τηρούνται οι αναλογίες και να έχεις έτσι ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, η επιλογή στα υφάσματα, τις υφές, τα χρώματα, τον σχεδιασμό εξαρτάται απόλυτα από το προσωπικό σου ζητούμενο και γούστο.

Υπολόγισε λοιπόν να υπάρχει αρκετό περιθώριο γύρω από την πολυθρόνα, υπολόγισε την απόσταση από τα υπόλοιπα έπιπλα και από την τηλεόραση φυσικά και φρόντισε στο σπίτι να έχεις ελευθερία κινήσεων και να μην “μπουκώνει”.

Αν θέλεις, μπορεί να μην την ενσωματώσεις στο σαλόνι ή στο καθιστικό σου, αλλά να δημιουργήσεις μια υπέροχη γωνιά. Εκεί όπου η πολυθρόνα θα είναι το κεντρικό σημείο αναφοράς. Βάλε δίπλα της ή πίσω της ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, ένα βοηθητικό τραπεζάκι, διακοσμητικά φυσικά, ίσως κι ένα φυτό εσωτερικό χώρου κι έτοιμη η γωνιά σου.
Με έθνικ, ρομαντική, μοντέρνα, μίνιμαλ ή κλασική διάθεση… από σένα εξαρτάται.

Σε λευκό, σε μπεζ, σε κλασικές γήινες αποχρώσεις. Μια πολυθρόνα σε ουδέτερο χρώμα είναι χωρίς αμφιβολία μια διαχρονική επένδυση. Και σου επιτρέπει να δημιουργήσεις γύρω της. Μια διακοσμητική διαδρομή που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η χρωματική αρμονία. Κοντινές ζεστές αποχρώσεις και ιδιαίτερες υφές θα δώσουν ένα κομψό και ζεστό αποτέλεσμα. Από την άλλη, μπορείς να κινηθείς στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και η πολυθρόνα που θα διαλέξεις να είναι ένα έντονο κομμάτι. Το χρώμα της να ξεχωρίζει, το ύφος της να διαφέρει. Μπορείς ακόμα να επιλέξεις ένα statement κομμάτι που θα πρωταγωνιστεί στη διακόσμηση.

Η γοητεία του μινιμαλισμού ή η ένταση του πληθωρικού design; Εσύ επιλέγεις. Οι λιτές, καθαρές γραμμές κρύβουν μια ευκολία στη διαχείρισή τους, είναι διαχρονικές και η απλότητα ξεχωρίζει πάντα για την κομψότητά της. Από την άλλη, ένα εντυπωσιακό κομμάτι δίνει αυτό το “κάτι” που σου φτιάχνει το κέφι και εντυπωσιάζει για το στιλ του.

Η τελική επιλογή δική σου. Όπου και να καταλήξεις πάντως, η πολυθρόνα είναι χωρίς αμφιβολία ένα έπιπλο που θα αγαπήσεις για τις στιγμές άνεσης που θα σου χαρίσει, αλλά και για τις διακοσμητικές ικανότητές της.

Read More

And More