Ants invasion: Ένα DIY φυσικό διάλυμα που θα κρατήσει τα μυρμήγκια μακριά!

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ήλιος ζεσταίνει, τα λουλούδια ανθίζουν, τα παράθυρα ανοίγουν, το δροσερό αεράκι μπαίνει στο σπίτι και όλοι χαιρόμαστε πάρα πολύ με την άνοιξη. Και ξέρεις ποιος άλλος ξετρελαίνεται; Τα μυρμήγκια! Επειδή, λοιπόν, μπαίνουμε και επισήμως στην σεζόν των εντόμων, αφού η φύση οργιάζει, είναι η κατάλληλη στιγμή να προετοιμαστούμε καταλλήλως! Αν, λοιπόν, τα μυρμήγκια είναι σταθεροί επισκέπτες στο σπίτι κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, τότε σου έχω την λύση! Λεμόνια! Και όχι μόνο, αλλά όλα τα εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ, αφού στην σύσταση των φλοιών τους περιέχουν την ένωση D-λιμονέλιο, ένα όξινο έλαιο που είναι τοξικό για τα μυρμήγκια!

Και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιήσεις την δύναμη των εσπεριδοειδών; Με το διάλυμα που σου έχω παρακάτω και ένα μπουκαλάκι σπρέι!

• Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις φλούδες του φρούτου (λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ) και κάλυψέ τες με ξύδι.

• Βάλε το κατσαρολάκι στην φωτιά και μόλις κάψει, χωρίς να βράσει, σβήσε την φωτιά και άφησε το μείγμα να μείνει έτσι για περίπου οκτώ ώρες.

• Σούρωσε το υγρό μείγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι και ψέκασε τα σημεία του σπιτιού που μαζεύουν μυρμήγκια.

Αυτό το μείγμα μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο και να το χρησιμοποιείς όποτε κρίνεται απαραίτητο! Plus, είναι οικολογικό, φυσικό, χωρίς χημικά και άρα τοξική δράση, ενώ είναι και βρώσιμο, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην κουζίνα!

Read More

And More