Απλές συμβουλές Φενγκ Σούι για ερωτική τύχη

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του έρωτα. Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει και παρόλες τις συνθήκες που ζούμε ο έρωτας πάντα υπάρχει στο μυαλό μας. Αν είσαι σε σχέση, απολαμβάνεις τη συντροφικότητα και ετοιμάζεις φαντάζομαι ένα ρομαντικό σπιτικό δείπνο. Αν είσαι όμως single, και δεν θέλεις άλλο να είσαι μόνη, το Φενγκ Σούι σου προτείνει μερικά πραγματάκια απλά να κάνεις για να ανοίξεις το δρόμο στον έρωτα και να έρθει να σε βρει. Για να δούμε…
 
-Καθαριότητα στο φουλ
Όσο είμαστε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να το καθαρίσεις, να διώξεις τα περιττά, να βάλεις σε μια τάξη ντουλάπες, συρτάρια και μέρη που έχεις “μπουκώσει” με πράγματα. Αυτό θα βοηθήσει την ενέργεια, ο χώρος θα ανασάνει. Ειδικά η κρεβατοκάμαρά σου, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι, πρέπει να διατηρείται πάντα σε τάξη, αν θέλεις τα αισθηματικά σου να πηγαίνουν ρολόι. Αν στο υπνοδωμάτιο υπάρχει σκόνη και ακαταστασία, τότε η ενέργεια στο χώρο είναι αργή και αυτό σημαίνει ότι και οι ερωτικές σου υποθέσεις θα εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, μάζεψε όλα τα πεταμένα ρούχα, βιβλία ή αντικείμενα, άδειασε τα ράφια και τα συρτάρια από τα περιττά και κάνε το δωμάτιο να μυρίζει καθαριότητα! Βάλε σε τάξη τα πάντα στην κρεβατοκάμαρά ρου.
 
-Δημιούργησε χώρο… για ένα επιπλέον άτομο!
Το Φενγκ Σούι σε προκαλεί να πιστέψεις πριν λάβεις. Με λίγα λόγια αν αναζητάς μία ουσιαστική αισθηματική δέσμευση, άρχισε να κάνεις χώρο στην ντουλάπα σου και για τα ρούχα ενός επιπλέον ατόμου. Μην γελάς… μιλάμε πολύ σοβαρά! Σύμφωνα με τις κινέζικες θεωρίες, θα πρέπει να εξασφαλίσεις στην ντουλάπια και στα ράφια σου ελεύθερο χώρο, τουλάχιστον 25%! Εφόσον ολοκληρώσεις το μάζεμα της ντουλάπας σου και εξασφαλίσεις κάποιο ελεύθερο ράφι, άρχισε να φαντάζεσαι ότι κάποια στιγμή αυτό το ράφι θα γεμίσει με ρούχα του ατόμου που θα γνωρίσεις. Οραματισμός. 
 

-Μην δουλεύεις ποτέ στην κρεβατοκάμαρα
Αν σου έχει γίνει συνήθεια να παίρνεις το laptop σου αγκαλιά στο κρεβάτι, δουλεύοντας ή σερφάροντας στο ίντερνετ, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι αυτή είναι μία πολύ κακή συνήθεια που οι Κινέζοι τη θεωρούν απαγορευτική. Το υπνοδωμάτιο είναι το μέρος του σπιτιού που χαλαρώνουμε, φορτίζουμε τις μπαταρίες μας και κάνουμε έρωτα, δεν είναι χώρος δουλειάς και αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Η κακιά συνήθεια να δουλεύεις σε αυτόν το χώρο του σπιτιού, μπορεί να σε φέρει κοντά σε έναν έρωτα, που θα χρειαστεί να κάνεις πολύ σκληρή προσπάθεια για να τον κρατήσεις, γιατί πάντα θα χρειάζεται να μοχθείς προκειμένου να διατηρείς τις ισορροπίες.

-Διώξε ό,τι θυμίζει το χθες
Έχεις αναμνηστικά από διακοπές που πέρασες με σχέσεις του παρελθόντος; Κρατάς ακόμα τα δωράκια που σου έκαναν οι πρώην σχέσεις σου; Υπάρχουν αντικείμενα ή φωτογραφίες στο χώρο σου που σου θυμίζουν τις παλιές, καλές ερωτικές στιγμές σου; Ώρα λοιπόν να μαζέψεις από το σπίτι σου οτιδήποτε σου θυμίζει το ερωτικό σου παρελθόν. 

-Φωτογραφίες που ποζάρεις μοναχικά; Όχι.
Μπορεί οι φωτογραφίες που ποζάρεις μόνη να είναι φανταστικές, όμως πρέπει να τις απομακρύνεις από την κρεβατοκάμαρά σου, γιατί υποδηλώνουν μοναχικότητα! Αντικατάστησε κάθε φωτογραφία που έχεις… με ρομαντικά τοπία, ειδυλλιακές φωτογραφίες ή με εικόνες που δείχνουν ερωτευμένα ζευγάρια! Γενικά, πρόσθεσε στο χώρο σου, εικόνες που “μυρίζουν” έρωτα, συντροφικότητα, ρομαντισμό. Ενέργεια που θέλεις να προσελκύσεις στη ζωή σου. 

-Οι πόρτες πρέπει να είναι αθόρυβες
Οι πόρτες του σπιτιού σου πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς να κάνουν κανέναν απολύτως θόρυβο. Οι κλειδαριές θα πρέπει να είναι ασφαλείας και οι πόρτες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τρίζουν.


-Η σωστή θέση του κρεβατιού

Μπορεί να προτιμάς να έχεις το κρεβάτι σου κολλημένο στον τοίχο, όμως δεν είναι και η καλύτερη θέση! Σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι και οι δύο πλευρές του κρεβατιού πρέπει να είναι ελεύθερες και να υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορούν να κινηθούν δύο άτομα. Το κρεβάτι σου θα πρέπει να είναι απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου, αλλά όχι στην ίδια ευθεία. Θα πρέπει να μπορείς να βλέπεις την πόρτα του υπνοδωματίου από την θέση που κοιμάσαι, αν ο χώρος του δωματίου δεν σε αφήνει να βλέπεις την πόρτα, τότε τοποθέτησε έναν καθρέφτη.

Με λίγα λόγια, το περιβάλλον σου πρέπει να εκπέμπει αυτό που θέλεις να έρθει. Θέλεις μια ήρεμη, αρμονική, ρομαντική, συντροφική σχέση; Το σπίτι σου πρέπει να έχει ήρεμη, ρομαντική ατμόσφαιρα, εικόνες αγάπης, να είναι καθαρό και όλα σε τάξη. 

Read More

And More