Bohemian Like You: Πώς να κάνεις το σπίτι σου έναν μικρό “ναό” του boho style

Ήδη από την περσινή χρονιά είχε αρχίσει να συντελείται μια μεγάλη αλλαγή στο interior design και τις τάσεις που κυριαρχούσαν έως τότε. Μετά από αρκετά χρόνια, κατά τα οποία ο μινιμαλισμός κατείχε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τόσο των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων, όσο και του κοινού, φαίνεται πως το αγαπημένο αφαιρετικό στυλ ξεκίνησε να “μπολιάζεται” και να διανθίζεται με περισσότερα αισθητικά ρεύματα και να παίρνει διαφορετική κατεύθυνση. Μεγαλύτερη, όμως, από όλες υπήρξε η επιρροή του bohemian lifestyle, που έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τρισδιάστατη εικόνα σε ένα ελαφρώς “αποστειρωμένο” περιβάλλον! Και κάπως έτσι, ο καιρός περνάει και το boho look καταφέρνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος και να επικρατεί στη διακόσμηση με εξαιρετική φινέτσα!

Βασικό χαρακτηριστικό του bohemian style είναι πως δεν διέπεται από κανόνες, αλλά αντιθέτως αφήνει ελεύθερο τον καθένα να επιλέξει τις διαφορετικές γραμμές που θα προσθέσει στο χώρο του. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στοιχεία που αγαπάει πολύ και που χωρίς αυτά, πολύ απλά, δεν θα ήταν boho! Για παράδειγμα, τα φυσικά υλικά είναι απαραίτητα για ένα bohemian στυλ, ενώ οι διαφορετικές υφές, η πολυχρωμία και τα patterns είναι επίσης στοιχεία που δεν λείπουν ποτέ από έναν χώρο με boho look!

Αν, λοιπόν, λατρεύεις κι εσύ τη δημιουργική φύση του bohemian style, τότε παρακάτω σου έχω μερικά απλά βήματα για να το εντάξεις στη διακόσμησή σου!

Χρησιμοποίησε φυσικά υλικά

Είναι το No1στοιχείο που χαρακτηρίζει τη boho διακόσμηση! Υλικά, όπως το ακατέργαστο ξύλο, η ψάθα και το μπαμπού είναι πρωταγωνιστές σε κάθε χώρο που έχει “αγκαλιάσει” την τάση, μιας και προσθέτουν ζωντάνια στη διακόσμηση, ενώ είναι εύχρηστα και λειτουργικά.

Αξιοποίησε τις… συλλογές σου

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να αντισταθούμε όταν βλέπουμε ένα διακοσμητικό αντικείμενο σε ένα ταξίδι μας, στη βιτρίνα ενός μαγαζιού, σε κάποιο παλαιοπωλείο ή ακόμη και σε κάποιο υπαίθριο παζάρι. Ακόμη, όμως, κι αν θεωρούμε πως κάτι δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο, το bohemian στυλ μας “σπρώχνει” να το χρησιμοποιήσουμε, δίνοντας έναν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα στη διακόσμηση.

Ταίριαξε παλιά και νέα στοιχεία

Μία από τις χαρακτηριστικές αξίες του bohemian στυλ είναι ο πλουραλισμός. Αυτό σημαίνει πως μας δίνει την ελευθερία να συνδυάζουμε μεταξύ τους ακόμη και τα πιο διαφορετικά στοιχεία. Γι’ αυτό και ένας design καναπές μπορεί να “σταθεί” δίπλα σε ένα Moroccan coffee table ή μερικά περίτεχνα macramé!

Φέρε το έξω… μέσα

Άλλο ένα τυπικό στοιχείο του look είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μάλιστα, όσο περισσότερα, πιο εξωτικά και πιο φουντωτά, τόσο το καλύτερο! Το boho στυλ είναι συνυφασμένο με τη φύση και αγαπάει τη φρεσκάδα των εξωτερικών χώρων. Ακόμη, λοιπόν, και τα έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα του σπιτιού μπορούν να προέρχονται από εξωτερικούς χώρους!

Διακόσμησε τους τοίχους σου

Ο πλουραλιστικός χαρακτήρας απαιτεί και αρκετή τέχνη. Η τέχνη, όμως, δεν είναι ένα συγκαταβατικό προϊόν, αλλά μπορεί να πάρει άπειρες μορφές! Μερικά ζωγραφικά posters μπορούν να ταιριάξουν με ένα ψάθινο καλάθι. Ένα macramé μπορεί να καλύψει έναν ολόκληρο τοίχο. Μία ταπισερί ενδεχομένως να κρεμαστεί τέλεια πλάι σε μια αφρικανική μάσκα. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο boho look!

Read More

And More