Έξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα γιορτινά λαμπάκια στο σπίτι σου

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Το ξέρουμε, το έχουμε συνειδητοποιήσει. Με διαφορετική ψυχολογία λοιπόν ο στολισμός του σπιτιού μοιάζει πιο απαραίτητος από ποτέ. Για να μας φτιάξει τη διάθεση, για να κινούμαστε σε ένα περιβάλλον χαρούμενο, για να μας περιβάλλει η αισιοδοξία.

Όταν μιλάμε για χριστουγεννιάτικο στολισμό, μια σειρά από διαφορετικά στοιχεία έρχονται στο μυαλό μας, μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και… κοινής λήψης! Και μπορεί η αισθητική του καθένα να είναι μοναδική και ξεχωριστή ή οι τάσεις της εκάστοτε εποχής να υπαγορεύουν νέους τρόπους γιορτινής διακόσμησης, ωστόσο κάποιες αξίες είναι σταθερές! Με λίγα λόγια, δύσκολα θα αποφύγεις κάτι κόκκινο, κάτι πράσινο, λίγο χρυσό, ίσως και ασημί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα στολίσεις το σπίτι σου, αν δεν εφοδιαστείς με τα απαραίτητα λατρεμένα φωτάκια! Ω ναι, τα φωτάκια είναι το απόλυτο must have των Χριστουγέννων και δεν νοείται ποτέ εποχιακό design χωρίς αυτό το τόσο απλό αξεσουάρ! Ξέρεις, όμως, πόσα διαφορετικά πράγματα μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας τα;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Τα φωτάκια συνηθίζουμε να τα περνάμε σε σειρές, κυκλώνοντας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μάλιστα, η αλληλουχία είναι: ανοίγεις τα κλαδιά του δέντρου, περνάς τις πολλαπλές σειρές από φωτάκια που έχεις προμηθευτεί και έπειτα κρεμάς όλα τα υπόλοιπα στολίδια! Η στιγμή που τα λαμπιόνια σου μπαίνουν στην πρίζα σηματοδοτεί κατά κάποιο τρόπο και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στο σπίτι σου! Όμως, η αλήθεια είναι πως τα φωτάκια, οι φωτεινές γιρλάντες, οι LED οπτικές ίνες και τα φαναράκια δεν χρειάζεται να κοσμούν μονάχα το δέντρο σου! Αντιθέτως, είναι τόσες πολλές οι εναλλακτικές ιδέες με τις οποίες μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, που πραγματικά μπορούν να σε… συντροφεύουν ακόμη και ολόκληρο το χειμώνα -και κυρίως να διατηρήσουν ζωντανή τη χαρούμενη αίσθηση, που τόσο έχουμε ανάγκη φέτος.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω και διάλεξε το στιλ που ταιριάζει στο σπίτι και το γούστο σου!

Αντιμετώπισε τα φωτάκια σου σαν γιρλάντες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε διάφορες συνθέσεις και σε πολλαπλές σειρές, δημιουργώντας μια “ζεστή” και χαλαρωτική γωνιά στο υπνοδωμάτιό σου.

“Καπάκωσέ” τα! Μπορείς πολύ εύκολα να τοποθετήσεις μερικά φωτάκια LED σε ένα βάζο ή μια γυάλα, δημιουργώντας ένα elegant και φωτεινό διακοσμητικό για οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Στόλισε την ξύλινη σκαλιέρα σου σαν να ήταν δέντρο! Κρέμασε τις φωτεινές γιρλάντες σου σε μια σκάλα ή μερικά ράφια ή ακόμη και ολόκληρη βιβλιοθήκη και το αποτέλεσμα θα είναι άκρως εντυπωσιακό!

Δημιούργησε μια “κουρτίνα” από φωτάκια! Η contemporary εκδοχή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μια επιπλέον πηγή φωτός για το σπίτι, απλά και μόνο κρεμώντας τα ανάκατα από ένα καρφάκι στον τοίχο.

Για τις ημέρες που δεν σκοπεύεις να ανάψεις το τζάκι σου, τα φωτάκια είναι η επόμενη καλύτερη λύση για αυτό το σημείο του σπιτιού! Αράδιασέ τα ακανόνιστα στο περβάζι ή και μέσα στην υποδοχή για τα ξύλα και θα έχεις τη νοητή ζεστασιά που χρειάζεσαι!

“Φυλάκισέ” τα! Ένα διακοσμητικό κλουβί, είτε μεταλλικό, είτε ξύλινο είναι ο ιδανικός “καμβάς” για τα γιορτινά φωτάκια σου! Τοποθέτησέ τα στο κλουβί, κλείσε το πορτάκι του και απόλαυσε το εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Δημιούργησε οποιαδήποτε σύνθεση σου ταιριάζει! Όπως εδώ, μπορείς να τα κρεμάσεις ακανόνιστα πάνω από τα κάδρα του gallery wall σου και να αποτελέσουν ένα σημείο αναφοράς για τα posters σου!

Και για το γιορτινό τραπέζι, δημιούργησε τη σύνθεση πάνω από… τα κεφάλια σας! Μερικά στολίδια, ίσως και λίγη πρασινάδα μαζί με τα αγαπημένα σου φωτάκια είναι η καλύτερη και ευκολότερη λύση για το γιορτινό τραπέζι!

Read More

And More