Εννέα οικιακά αντικείμενα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων και δεν το ήξερες!

Αν η κουζίνα σου περιλαμβάνει μόνο ψυγείο και φούρνο από τις “βαριές” ηλεκτρικές συσκευές, τότε μάλλον αυτό το κείμενο δεν σου ταιριάζει… Αν από την άλλη διαθέτεις και πλυντήριο πιάτων, τότε ήρθες στο κατάλληλο μέρος! Βλέπεις, οι τυχεροί που δεν χρειάζεται να πλύνουν στοίβες πιάτων και ποτηριών στο χέρι, ίσως να μην γνωρίζουν πως πέρα από τα “κουζινικά” τους μπορούν να καθαρίσουν και πολλά ακόμη πράγματα στο πλυντήριό τους!

Μην χάνεις, λοιπόν, χρόνο! Διάβασε παρακάτω τα 9 πράγματα που μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων σου και λύσε τα χέρια σου μια για πάντα!

 

♦ Βαμβακερά καπέλα
Ο ιδρώτας που συσσωρεύεται στα καπέλα, ειδικά τα αθλητικά, είναι μία από τις πιο ανθυγιεινές περιπτώσεις. Γι’ αυτό και μπορείς να τα πλύνεις στο επάνω συρτάρι του πλυντηρίου (εκείνο των ποτηριών). Θυμήσου να ρυθμίσεις το πλυντήριο στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, καθώς και να αποφύγεις το στέγνωμα, που μπορεί να χαλάσει το καπέλο. Όσο για τη διατήρηση του σχήματός του, φρόντισε να το… συνεφέρεις όσο είναι ακόμα βρεγμένο, μόλις το βγάλεις από το πλυντήριο.

 

♦ Διακόπτες (μπουτόν) φώτων τοίχου
Σκέψου πόσες φορές την ημέρα μπορεί να αγγίζεις τους ηλεκτρικούς διακόπτες για να ανάψεις τα φώτα κάθε δωματίου. Και φυσικά, τουλάχιστον στις μισές από αυτές τις φορές, δεν έχεις πλύνει μόλις τα χέρια σου. Γι’ αυτό και αν τους κοιτάξεις λιγάκι πιο προσεκτικά θα εντοπίσεις δαχτυλιές, αποχρωματισμούς και στρώμα βρωμιάς. Φρόντισε, λοιπόν, μία φορά το χρόνο να ξεβιδώνεις με προσοχή όλους τους διακόπτες και να τους τοποθετείς στο πλυντήριο πιάτων. Θα μπορούσες να το κάνεις και στο χέρι, αλλά γιατί να ταλαιπωρηθείς; Μην ξεχάσεις μόνο να διατηρήσεις τις βίδες τους σε ασφαλές μέρος, ώστε να μην χαθούν!

 

♦ Βούρτσες και χτένες μαλλιών
Ειδικά στην περίπτωσης της βούρτσας σου, θα έχεις ταλαιπωρηθεί πολλές φορές αφήνοντάς τη να μουλιάσει για ώρες σε νερό, προκειμένου να απομακρυνθούν οι (καλά “ριζωμένες”) τρίχες και το στρώμα βρωμιάς που καλύπτει τη βάση της. Και πάλι, όπως, πέρα από χρονοβόρα είναι και κουραστική -αν όχι βαρετή- διαδικασία. Βάλ’ την, λοιπόν, στο πλυντήριο πιάτων και θα μειώσεις το χρόνο, ενώ θα γλιτώσεις και όλη την ταλαιπωρία!

 

♦ Σαγιονάρες
Ξέρεις πολύ καλά πόσο γρήγορα μπορούν να βρωμίσουν, ακόμη και σε διάστημα λίγων ημερών! “Πέταξέ” τες, λοιπόν, στο πλυντήριο πιάτο και απομάκρυνε τα πάντα από πάνω τους!

 

♦ Faux φυτά
Σίγουρα έχεις αποπειραθεί να τα ξεσκονίσεις ή να τα μουλιάσεις σε νερό, προκειμένου να ξεφορτωθείς όλη αυτή τη σκόνη που έχει “φωλιάσει” πάνω τους. Έλα, όμως, που δεν μπορείς με τίποτα να φτάσεις στα βαθύτερα σημεία των φύλλων. Γι’ αυτό και μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων, όπου με την πίεση του νερού θα φύγουν τα πάντα!

 

♦ Σφουγγάρια
Ένα από τα πιο βρώμικα και ανθυγιεινά πράγματα στην κουζίνα σου είναι τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείς για τα πιάτα και τους πάγκους. Αν θέλεις, λοιπόν, να καθαρίσεις αυτές τις εστίες… μικροβίων, μπορείς εύκολα και γρήγορα να τα πλύνεις στο πλυντήριο πιάτων!

 

♦ Πλαστικά παιχνίδια
Αν είσαι μητέρα, τότε ξέρεις πόσο εύκολα βρομίζουν τα πλαστικά παιχνίδια των μικρών σου. Από το να τα πλένεις ένα-ένα, όμως, γιατί να μην τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων; Φρόντισε μόνο να μην λειτουργούν με μπαταρίες, ώστε να μην χαλάσουν.

 

♦ Ράφια ψυγείου
Μία από τις πιο βαρετές, αλλά ταυτόχρονα απαραίτητες δουλειές που πρέπει να γίνουν. Ποιος θέλει, όμως, να ταλαιπωρηθεί στο νεροχύτη, προσπαθώντας να καθαρίσεις τα ράφια και τις σχάρες του ψυγείου; Τοποθέτησέ τα στο κάτω ράφι του πλυντηρίου πιάτων (στις θήκες για τα πιάτα) και θα ξεγνοιάσεις!

 

♦ Πόμολα
Όπως και στην περίπτωση των διακοπτών, τα πόμολα από τα έπιπλα, τα ντουλάπια και τα συρτάρια μπορούν να βρωμίσουν σε χρόνο dt! Είναι, όμως, τόσο απλό να τα ξεβιδώσεις, να τα τοποθετήσεις στη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα του πλυντηρίου πιάτων και να τα καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα!

Read More

And More