Φθινοπωρινή διάθεση στη διακόσμηση

Είμαστε φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες πέφτουν ελαφρώς και η διάθεση αλλάζει. Σιγά σιγά η ανάγκη για σπιτική θαλπωρή αυξάνεται και δεν έχεις παρά να ανανεώσεις τον προσωπικό σου χώρο ώστε να σεταριστεί με τις επιθυμίες σου.

Όπως έχουμε ήδη πει, το φθινόπωρο έχει τη δική του χρωματική παλέτα, η οποία απαρτίζεται από περισσότερο γήινες αποχρώσεις και φυσικές υφές, ενώ ταυτόχρονα οι καιρικές συνθήκες επιτάσσουν το απαραίτητο cocooning και comforting της σεζόν!

Για να καταφέρεις να φέρεις την ισορροπία που χρειάζεται το interior design σου, ώστε να ταιριάζει με την εποχή που διανύουμε, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες και να ανανεωθείς!

Ζέστανε το χώρο σου

Μία από τις πιο “πλούσιες” υφές για το σπίτι είναι η fluffy και ογκώδης γούνα. Και αυτή είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές για να ζεστάνεις ελαφρώς το σπίτι και να του δώσεις περισσότερο cozy & comfy διάθεση. Λόγω καιρού, πάντως, προτίμησε να τη χρησιμοποιήσεις σε μικρές ποσότητες και σε περιορισμένα σημεία του σπιτιού, ώστε να μην νιώσεις ξαφνική… βαρυχειμωνιά!

Κάνε το σπίτι σου πιο ουδέτερο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή της γης και του neutral, επομένως η αλλαγή των αποχρώσεων του σπιτιού σε πιο γήινες υφές είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα. Διάλεξε διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια, κουβερτάκια και κουρτίνες σε natural αποχρώσεις, που θα ταιριάξουν τέλεια και με τα φυσικά υλικά που ήδη έχεις, όπως το ξύλο, τα φυτά και τα μέταλλα!

Διάλεξε βαθύτερες αποχρώσεις

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις ήταν και παραμένουν οι βαθιές και μυστηριακές αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων. Και παρό,τι μπορεί να μην θέλεις από τώρα τα πολύ βαριά και σκούρα χρώματα, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη γκάμα των πιο… σπασμένων μπλε και πράσινων για να “ντύσεις” μικρές λεπτομέρειες και υφάνσεις στους χώρους του σπιτιού, ώστε να έχεις το απαραίτητο cozyness του φθινοπώρου!

Βάλε το hygge στη διακόσμησή σου

Το φθινόπωρο θέλει… στοργή για να αντεπεξέλθεις στο τέλος του καλοκαιριού και ο πιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικός τρόπος να το επιτύχεις είναι να “ασπαστείς” τη δανέζικη νοοτροπία του hygge που θέλει χαλαρό σκανδιναβικό ύφος, με ζεστασιά και ηρεμία στους τόνους και τις υφές, αισθαντικό φωτισμό και διάθεση για… βουτιές στον αναπαυτικό καναπέ!

“Αγκάλιασε” το layering

Κάθε ενημερωμένο interior design θέλει το απαραίτητο layering, ανεξαρτήτως εποχής. Οι υφές και τα υλικά μπορεί να αλλάζουν, αλλά το σκεπτικό παραμένει ίδιο και έχει ως ζητούμενο την αίσθηση ζεστασιάς που όμως πηγαίνει “πακέτο” με τη stylish διακόσμηση! Και αυτήν την εποχή, λοιπόν, φρόντισε να εναλλάξεις τις υφές, τους όγκους και τα υλικά, ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα!

Read More

And More