Καινούριο σπίτι: Οι βασικές διακοσμητικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Μια μετακόμιση, μια αγορά, ένα καινούριο σπίτι από την αρχή. Ποια είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξεις στη διακόσμησή του, ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα; Ποια είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να έχεις καταλήξει από πριν; Τι πρέπει να προσέξεις;

Σήμερα, υπογραμμίζουμε τις διακοσμητικές κινήσεις στις οποίες πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία, αν τώρα ξεκινάς να φτιάχνεις το εσωτερικό του σπιτιού σου.

1.Βρες το στιλ σου
Πριν ξεκινήσεις τη διακόσμηση του νέου σου σπιτιού πρέπει να έχεις καταλήξει στο βασικότερο πράγμα: τι στιλ θέλεις να είναι το σπίτι σου. Μοντέρνο; Κλασικό; Ποιο ύφος σου ταιριάζει και ανταποκρίνεται στο γούστο σου;
Αν δυσκολεύεσαι, δεν έχεις παρά να ψαχτείς, να κοιτάξεις εικόνες. Στα social, στα online περιοδικά. Πριν καταλήξεις, πρέπει να είσαι σίγουρη. Το “χτίσιμο” ενός σπιτιού είναι μια σοβαρή επένδυση στην οποία θα ζεις για πολλά χρόνια οπότε πρέπει να της δώσεις την ανάλογη σημασία, πρέπει να σου ταιριάζει.

2.Το βασικότερο κομμάτι
Για κάθε δωμάτιο, ξεκινάς από το μεγαλύτερο κομμάτι και “χτίζεις” γύρω του τη διακόσμησή σου. Για το καθιστικό επιλέγεις πρώτα τον καναπέ, για την κρεβατοκάμαρα πρώτα το κρεβάτι και πάει λέγοντας.
Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι το σημαντικότερο, συνήθως το ακριβότερο και ο πρωταγωνιστής. Οπότε πρέπει να δώσεις την ανάλογη σημασία και για αισθητικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Είναι μια επένδυση και πρέπει να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου.

3.Το κρεβάτι
Αν όχι η σημαντικότερη, μία από τις πιο σημαντικές αγορές του σπιτιού και της ζωής σου γενικότερα. Από αυτό εξαρτάται η εικόνα του πιο προσωπικού σου χώρου, αλλά και η ξεκούρασή σου, ο ύπνος σου, η ποιότητα ζωής σου.
Προσπάθησε να είσαι ευέλικτη στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας έτσι ώστε αν χρειαστεί να ανανεώσεις αργότερα το χώρο, να γίνεται εύκολα. Σκέψου καλά πριν αποφασίσεις τις αποχρώσεις του κρεβατιού, την ποιότητα του στρώματος και των μαξιλαριών, τις υφές.

4.Το μπάνιο
Ξεκάθαρα πρέπει να δώσεις σημασία στο μπάνιο. Το σοφότερο είναι να κρατήσεις χαμηλούς και ουδέτερους τόνους. Το ζητούμενο είναι η ατμόσφαιρα να είναι όσο πιο χαλαρωτική γίνεται. Η απλότητα είναι το κλειδί.

5.Ο φωτισμός
Συνήθως δεν του δίνουμε και τόση σημασία και ασχολούμαστε την τελευταία στιγμή. Όμως, ο φωτισμός παίζει τεράστιο ρόλο στην ατμόσφαιρα ενός σπιτιού και στη διάθεσή σου. Είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε επιμεληθεί από την αρχή. Και το βασικό φωτισμό, αλλά και τα επιμέρους στοιχεία του (φωτιστικά, πορτατίφ κλπ.).

6.Τα χρώματα
Από τις σημαντικότερες επιλογές που έχει να κάνεις πριν ξεκινήσεις να φτιάχνεις το σπίτι σου. Τα χρώματα που θα “ντύσουν” το σπίτι σου θα παίξουν ρόλο στο ύφος του χώρου, στη διάθεσή σου. Και η αλήθεια είναι ότι αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου.

7.Οι κουρτίνες
Άλλο ένα δυνατό στοιχείο που θα συντελέσει στη δημιουργία του προσωπικού σου κόσμου. Οι κουρτίνες είναι ένα αξεσουάρ που θα συμπληρώσει τη διακόσμηση του σπιτιού κι ένα εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κάνεις το σπίτι σου να δείχνει “ψηλότερο”, αρκεί να τις κρεμάσεις από ψηλά -να ξεκινάνε από το ταβάνι σχεδόν και να καταλήγουν οριακά, να γλύφουν το πάτωμα.

Αυτά είναι τα βασικότερα στα οποία πρέπει να σκεφτείς και να έχεις καταλήξεις στις κατευθύνσεις πριν ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα ακολουθούν. Οκ;

 

Read More

And More