Καινούριο σπίτι: Σε τι αξίζει να επενδύσεις

Καινούριο σπίτι σημαίνει έξοδα. Πολλά έξοδα. Για αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις με τα βασικά και σιγά σιγά να “χτίζεις” τη διακόσμηση και το σπίτι έτσι όπως το φαντάζεσαι. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ. Όλο και κάτι θα θέλεις να προσθέσεις, να αφαιρέσεις, να αλλάξεις. Το ζητούμενο φυσικά είναι να σου αρέσει και να περνάς καλά σε αυτό.

 Το σημαντικό λοιπόν είναι να ξεκινήσεις από τα βασικά. Κομμάτια που αποτελούν επένδυση και θα επηρεάσουν την ποιότητα ζωής σου.

Καναπές

Μία από τις βασικότερες αγορές, που καλά θα κάνεις να αφιερώσεις ένα μεγάλο κομμάτι του μπάτζετ σου, μιας και εκεί θα αράζεις να παρακολουθείς τις ταινίες σου, να απολαμβάνεις τον καφέ σου, να κρατάς το laptop αγκαλιά και να δουλεύεις ή να κάνεις ψώνια στο διαδίκτυο. Πρέπει να είναι άνετος και να ταιριάζει στο στιλ σου. Κι επειδή πρόκειται για μία ακριβή αγορά, νομίζω καλύτερα να προτιμήσεις έναν διαχρονικό design.

Κρεβάτι

Άλλη μία σημαντικότατη αγορά που αξίζει να επενδύσεις τα χρήματά σου. Κυρίως σε ένα καλό στρώμα. Ο καλός ύπνος εξαρτάται από το κρεβάτι σου και η ευεξία σου και η ενέργειά σου από τον ξεκούραστο ύπνο. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις οικονομία στον σκελετό του κρεβατιού και να ξοδέψεις λίγο παραπάνω για το στρώμα.

 

Ένα πολυχρηστικό τραπέζι

Ανάλογα με το μέγεθος του καινούριου σπιτιού σου, θα χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα τραπέζι τραπεζαρίας ή γενικά φαγητού, το οποίο θα “ζεστάνει” τον χώρο και θα δημιουργήσει αίσθηση οικειότητας. Εκτός, όμως, από το κομμάτι του φαγητού, το τραπέζι μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο για τον υπολογιστή σου ή ως επιφάνεια για να τακτοποιείς τα έγγραφά σου, ως ένα σημείο που θα κάθεσαι αρκετές ώρες την ημέρα.

Έξυπνος αποθηκευτικός χώρος

Μετά από μία μετακόμιση, ο νέος χώρος θα είναι γεμάτος κούτες, σελοφάν και χαρτόνια συσκευασίας, τα οποία θα περιέχουν την ζωή σου ολόκληρη. Θα έρθει, όμως, η στιγμή που θα σε κουράσουν και τότε θα αναζητήσεις μια ικανοποιητική λύση μέχρι να προμηθευτείς τις συρταριέρες και τα αποθηκευτικά έπιπλα που θα αποκτήσεις αργότερα. Μέχρι τότε, λοιπόν, επένδυσε σε μερικά ψάθινα stylish καλάθια, τα οποία θα λειτουργούν διακοσμητικά, ενώ την ίδια στιγμή θα χωρέσουν τα πράγματά σου.

Με την πρώτη ευκαιρία αγοράζεις μια καλή συρταριέρα και συνεχίζεις… σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσεις τους αποθηκευτικούς χώρους που χρειάζεσαι.

Ένα στιλάτο χαλί

Έχεις τον καναπέ, έχεις και το coffee table (μιας και υπάρουν αρκετά οικονομικές επιλογές στην αγορά), και καλό είναι να αποκτήσεις κι ένα όμορφο χαλί. Αφού έχεις προνοήσει για τα βασικά έπιπλα του νέου χώρου σου, πέρασε στο επόμενο βήμα που είναι το chic, “ζεστό” και κομψό χαλί ή κιλίμι για το σαλόνι σου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις περισσότερους πόντους coziness και στιλ. Θα προσθέσεις αμέσως προσωπικότητα στο χώρο και θα αρχίσει να θυμίζει… το σπίτι σου!

Read More

And More