Καιρός για cocooning: Τα πιο εκθαμβωτικά τζάκια που κλέβουν την… παράσταση

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, όλοι έχουμε ανάγκη από ένα σπίτι φιλόξενο και “ζεστό”, που να μας καλωσορίζει και να μας… περιθάλπει κάθε στιγμή της ημέρας! Ειδικότερα, όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα extra cozy vibes μοιάζουν να μας είναι απαραίτητα, προκειμένου να χαλαρώσουμε στη θαλπωρή του σπιτιού και να απολαύσουμε τις κατεξοχήν χειμερινές συνήθειες του cocooning και του hygge! Ολόκληρο το interior design μας μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίοδο και τη διάθεσή μας, ώστε να μας υποβοηθήσει σε αυτό το project! Ανάμεσα, λοιπόν, στα βασικότερα στοιχεία που μπορούν να “απογειώσουν” το χειμωνιάτικο feeling, αλλά και τη χαλαρωτική εμπειρία μας είναι το τζάκι! Μικρό ή μεγάλο, ψηλό ή χαμηλό, κλασικό ή σύγχρονο, στο σαλόνι ή στο δωμάτιο, από πέτρα ή τσιμέντο, με τούβλο ή μάρμαρο, σε κάθε πιθανή εκδοχή του, το τζάκι είναι το σημείο του σπιτιού που “γεννάει” ζεστασιά και μας καλεί να συγκεντρωθούμε γύρω του!

Το να είναι, όμως, ο χώρος μας cozy και comforting δεν σημαίνει πως δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι chic και elegant! Άλλωστε, το πιο σημαντικό τρίπτυχο για κάθε σπίτι και τη διακόσμησή του είναι εκείνο που απαιτεί τη χαλαρότητα να συνδυάζεται με το στυλ και την ξεκούραση. Και το τζάκι είναι ακριβώς αυτή η λεπτομέρεια που καταφέρνει να συγκεντρώσει όλα τα παραπάνω στοιχεία, προσδίδοντας στον εκάστοτε χώρο την πολυτελή νότα που ίσως έχει ανάγκη, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει άνεση και coziness!

Για αυτό και παρακάτω μπορείς να δεις οκτώ εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους στυλ τζακιού, ώστε να διαλέξεις ποιο ταιριάζει στο σπίτι και την αισθητική σου!

 

⇒ French girl’s style

Αυτό το μαύρο μάρμαρο ήταν μία από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες τάσεις του 2017 και μένει να δούμε αν θα… κατακλύσει το interior design και φέτος! Ο ορισμός του chic σαλονιού, όπου κλασικά και σύγχρονα στοιχεία συνδυάζονται με απίθανη ευκολία.

 

Contemporary chic

Στοιχεία της contemporary art συνδυάζονται με σύγχρονες τεχνικές αναπαλαίωσης για να δώσουν αυτό το εξαιρετικά πολυτελές αποτέλεσμα.

 

⇒ Artistic touch

Εκεί που ο ιταλικός νέο-μοντερνισμός συναντά τις σελίδες της… Vogue. Καθαρές γραμμές, φωτεινές αποχρώσεις και φυσικά υλικά συνθέτουν αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

 

⇒ Mexican style

Το πιο “θερινό” στυλ υπαγορεύει τα φυτά εσωτερικού χώρου να καταλαμβάνουν ακόμη και το εσωτερικό του τζακιού. Το bohemian chic είναι, φυσικά, διάχυτο σε αυτό το τζάκι!

 

⇒ Scandinavian minimalism

Ο μινιμαλισμός του σκανδιναβικού στυλ μεταφράζεται σε ενιαίες φόρμες “πλασμένες” με βιομηχανικό μπετόν και γήινες αποχρώσεις.

 

⇒ Coastal folk

Το αιγαιοπελαγίτικο στυλ συνδυάζεται άψογα με το σύγχρονο μινιμαλισμό σε αυτό το χτιστό τζάκι με το καμπυλωτό άνοιγμα.

 

⇒ Moroccan feel

Patterned τσιμεντοπλακάκια που καλύπτουν όλη την πρόσοψη του τζακιού συνδυάζονται με φυσικό ξύλο και sleek μεταλλικά στοιχεία, σε ένα εκθαμβωτικό και easy-going σύνολο.

 

⇒ Minimal modernism

Ο αφαιρετισμός αυτού του σχεδίου παραπέμπει αρκετά στο νησιώτικο στυλ, ενώ την ίδια στιγμή δίνει έμφαση στο μινιμαλισμό του σύγχρονου design.

Read More

And More