Καλοκάσια, αλοκάσια ή μονστέρα; Εσύ ξέρεις ποιο φυτό έχεις στο σπίτι σου;

Πολλοί τις μπερδεύουν με την μονστέρα, αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν πρόκειται για τα ίδια φυτά, αλλά μιλάμε και για κάτι εντελώς διαφορετικό ακόμη και εμφανισιακά. Πάντως, η πλατιά όψη των φύλλων τους μοιάζει να είναι η αιτία αυτής… της παρεξήγησης! Ο λόγος για δύο είδη φυτών πολύ κοντινών μεταξύ τους, τόσο σε εικόνα, όσο και σε ονομασία, την κολοκάσια και την αλοκάσια! Αυτά τα τροπικά φύλλα είναι ιδανικά τόσο για εσωτερικούς, όσο και για εξωτερικούς χώρους. Βέβαια, όταν μιλάμε για κήπους, τότε η κολοκάσια είναι εκείνη που έψαχνες, μιας και η πιο συνηθισμένη επιλογή για το σπίτι είναι αλοκάσια. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για άλλη μία οικογένεια εντυπωσιακών φυτών που θα κάνει “θαύματα” στην διακόσμησή σου!

Η καλλιέργειά τους είναι πολύ εύκολη, μιας και αναπτύσσονται σε βολβούς! Γέμισε, λοιπόν, μια γλάστρα μέχρι την μέση της με χώμα, τοποθέτησε τον βολβό στο κέντρο της και έπειτα γέμισε με το υπόλοιπο χώμα, ώστε ο βολβός να βρίσκεται περίπου 20 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια.

Επιπλέον, η επαφή τους με το φυσικό φως πρέπει να είναι σταθερή, αλλά όχι άμεση, επομένως κοντά σε ένα παράθυρο με κουρτίνα είναι το ιδανικό σημείο τοποθέτησής τους. Όσο για το νερό, ως τροπικά φυτά που είναι, χρειάζονται την υγρασία, αλλά όχι το… μούλιασμα. Επομένως, η καλή αποστράγγιση του χώματος είναι απαραίτητη, αλλά το πιατάκι της γλάστρας μπορεί να “κρατάει” λιγάκι νερό.

Read More