Κάν’το μόνη σου: Φτιάξε μια βάση για την κατσαρόλα από βότσαλα!

Αν σου αρέσει κι εσένα να πηγαίνεις σε κάτασπρες, βοτσαλωτές παραλίες και δεν μπορείς να αντισταθείς στο να γεμίζεις την τσάντα σου με κάτασπρα βότσαλα αλλά μετά αναρωτιέσαι τι να τα κάνεις, σου έχω λύση! Δε χρειάζεται να γεμίσεις άλλα βάζα, γυάλες ή να στρώσεις το μονοπάτι έξω από το σπίτι σου! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα βότσαλα και για μικρές, υπέροχες κατασκευές μέσα στο σπίτι σου όπως αυτή που θα δεις παρακάτω. Και δεν χρειάζεσαι πολλά έξτρα υλικά.

Καταρχάς την επόμενη φορά που θα πας σε βοτσαλωτή παραλία, εκεί που θα κάνεις την ηλιοθεραπεία σου, διάλεξε αρκετά, πεπλατυσμένα βότσαλα (αν είναι και χρωματιστά ακόμα καλύτερα εκτός αν σου αρέσει η ομοιομορφία και τα θέλεις όλα περίπου ίδια).

Όταν θα πας σπίτι, πλύνε τα καλά με σφουγγάρι, σκούπισέ τα και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Μπορείς αν θέλεις να τα περάσεις και βερνίκι (που να αντέχει στη θερμότητα, ρώτα κάποιον υπάλληλο σε ένα κατάστημα με τέτοια είδη) για να γυαλίσουν.

Για να φτιάξεις τη βάση για την κατσαρόλα σου θα χρειαστείς:

  • Κόλλα για κατασκευές
  • Ένα κομμάτι σκληρή τσόχα, σκούρα, ύψους τουλάχιστον 30 εκατοστών (μέτρησε τη διάμετρο της μεγαλύτερης κατσαρόλας σου και πρόσθεσε μερικά εκατοστά παραπάνω για να αγοράσεις την τσόχα)
  • Ψαλίδι
  • Ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα ή εφημερίδα
  • Βότσαλα


ΒΗΜΑ 1ο

Ακούμπησε την τσόχα σου πάνω στην εφημερίδα. Πάρε ένα πιάτο με διάμετρο όση ο πάτος της κατσαρόλας σου (ή και την ίδια την κατσαρόλα) και με κιμωλία ραπτικής ή με λευκή ξυλομπογιά σχημάτισε έναν κύκλο στην τσόχα.

ΒΗΜΑ 2ο

Κόψε προσεκτικά τον κύκλο.

ΒΗΜΑ 3ο

Έχοντας την τσόχα ακουμπησμένη πάντα στην εφημερίδα ή τη λαδόκολλα (για να μην τρέξει η κόλλα και λερώσεις) ξεκίνα να κολλάς ένα-ένα τα βότσαλα από έξω προς τα μέσα.


Άφησε το… έργο σου να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσεις!

Είναι έτοιμο!

Photos: www.diys.com

Read More

And More